kako_trajno_nakovrcati_kosu

Kako trajno nakovrčati kosu

Prije no što sami, kod kuće, trajno uvijete kosu, ošišajte se. Ako imate oštećene vrhove, morate ih odrezati. Nemojte trajno uvijati kosu ako ste je nedavno obojili ili ako je bez sjaja i vrlo suha. Takva kosa vjerojatno nije zdrava. Ako imate bilo kakve dvojbe, posavjetujte se s frizerom jer biste u protivnome mogli oštetiti kosu kemijskim sredstvima koja se upotrebljavaju za trajno uvijanje kose. Nemojte trajno uvijati kosu ako vam je tjeme upaljeno ili imate rane. Pričekajte neka zacijele.

1. Trajno uvijena kosa trebala bi držati oko šest mjeseci, ali će držati i koliko ćete kovrča imati, ovisi o dužini i strukturi vaše kose. Kratka kosa će se više uskovrćati od duge. Postoji pribor za trajno kovrčanje normalne kose i sredstva za trajno kovrčanje prethodno obojene kose.
Sva pakiranja pribora obično sadrže alkalnu otopinu za kovrčanje koja omekšava kosu prije uvijanja i otopinu za neutraliziranje koja učvršćuje novi oblik kose na uvijačima, plastičnu kapu i folije koji drže kosu nauvijanom.

2. Trebat će vam i ručnici, plastični češalj i plastični uvijači. Pročitajte upute proizvođača i pridržavajte ih se.

3. Uspjeh trajnog uvijanja kose ovisio tome koliko dugo ste ostavili otopinu za kovrče na kosi. Različite vrste kose upijaju otopinu različitom brzinom. Ako se kemikalije predugo ostave, mogu jako oštetiti kosu.

4. Kako biste ispravno odredili koliko je vremena potrebno vašoj kosi, napravite test na malom uvojku kose 24 sata prije trajnog uvijanja i pozorno se pridržavatje uputa na pakovanju. Trebali biste napraviti i test na jednom dijelu vašega tjemena kako biste provjerili niste li alergični na otopine. Nemojte nastaviti s postupkom ako je na dijelu testiranog tjemena nastala rana.

5. Za trajno uvijanje kose kod kuće trebat će vam dva do tri sata i pažnja vam ne smije odlutati. Isključite telefon i zamolite prijateljicu da vam pomogne staviti uvijače. Otopina vam ne smije doći u dodir s očima, a ostatke otopine bacite jer se ne mogu čuvati za sljedeću uporabu.

BEAUTY CENTER MAX