kako-ublaziti-i-lijeciti-privremenu-bol-u-ledima-kako-hr

Kako ublažiti i liječiti privremenu bol u leđima

Prije nego što iskušate bilo koji kućni lijek ili vježbu, otiđite k liječniku da provjeri imate li običnu bol u donjem dijelu leđa ili medicinski problem koji zahtijeva specijalističko liječenje. Do tada, evo načina kako se riješiti bolova u leđima:

1. Led je izvrstan za ublažavanje bolova. Privremeno blokira bolni signal i pomaže smanjiti oteklinu. Nekoliko puta na dan na bolno područje stavite led omotan ručnikom. Držite do 20 minuta.

2. Otprilike nakon 48h prijeđite na ljiečenje toplinom. Toplina potiče protok krvi i smanjuje bolne spazme. Namočite ručnik u toplu vodu, iscijedite ga, izravnajte i presavinite. Lezite na trbuh s jastukom ispod kukova i gležnjeva. Stavite ručnik na bolno područje, prekrijte ga krpom, zatim stavite termofor (namješten na srednju vrijednost) na krpu. Ostavite tako 20 minuta. Postupak ponavljajte 3 ili 4 puta na dan kroz nekoliko dana.

3. Zamolite partnera ili prijatelja da vam izmasira bolno područje. Za jednostavnu masažu možete u dugačku čarapu staviti nekoliko teniskih loptica, zavezati kraj i zamoliti nekoga da vam time masira leđa pokretima gore-dolje.

4. Uzmite do 500 mg bromelaina 3 puta na dan, i to na prazan želudac. Taj enzim, koji se dobiva iz ananasa, potiče cirkulaciju, smanjuje oteklinu i pomaže tijelu da reapsorbira bioprodukte upale.

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.