kako-ublaziti-i-lijeciti-privremenu-bol-u-ledima-kako-hr

Kako ublažiti i liječiti privremenu bol u leđima

Prije nego što iskušate bilo koji kućni lijek ili vježbu, otiđite k liječniku da provjeri imate li običnu bol u donjem dijelu leđa ili medicinski problem koji zahtijeva specijalističko liječenje. Do tada, evo načina kako se riješiti bolova u leđima:

1. Led je izvrstan za ublažavanje bolova. Privremeno blokira bolni signal i pomaže smanjiti oteklinu. Nekoliko puta na dan na bolno područje stavite led omotan ručnikom. Držite do 20 minuta.

2. Otprilike nakon 48h prijeđite na ljiečenje toplinom. Toplina potiče protok krvi i smanjuje bolne spazme. Namočite ručnik u toplu vodu, iscijedite ga, izravnajte i presavinite. Lezite na trbuh s jastukom ispod kukova i gležnjeva. Stavite ručnik na bolno područje, prekrijte ga krpom, zatim stavite termofor (namješten na srednju vrijednost) na krpu. Ostavite tako 20 minuta. Postupak ponavljajte 3 ili 4 puta na dan kroz nekoliko dana.

3. Zamolite partnera ili prijatelja da vam izmasira bolno područje. Za jednostavnu masažu možete u dugačku čarapu staviti nekoliko teniskih loptica, zavezati kraj i zamoliti nekoga da vam time masira leđa pokretima gore-dolje.

4. Uzmite do 500 mg bromelaina 3 puta na dan, i to na prazan želudac. Taj enzim, koji se dobiva iz ananasa, potiče cirkulaciju, smanjuje oteklinu i pomaže tijelu da reapsorbira bioprodukte upale.

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Pratite nas na društvenim mrežama

Ne budite sramežljivi, pridružite se Kako.hr zajednici, svaki dan naučite nešto novo i podijelite svoja znanja s drugima.