Kako prakticirati seks nakon poroda | Prakticiranje seksualnog odosa nakon porođaja

Prvi problem je zrak koji ispuni maternicu nakon porođaja.
Isti će nestati to prije što više prakticirate sexualni odnos i što ona više prakticira vaginalne vježbe. Drugi problem je to što se vagina (laički rečeno) raširila. Nakon nekog vremena će doći u prvobitno stanje, ali opet, što je šira, to kod seksualnog odnosa više zraka ulazi u nju, što njoj prestavlja manji užitak a samim time i drugoj strani, kako psihički tako i fizički. U nastavku teksta pročitajte kako riješiti navedene probleme!

Kako riješiti problem?

Čekanjem i vaginalnim vježbama.

Vježbe su jednostavne i možete ih raditi tijekom dana na kojoj god se situaciji nalazila, a da nitko ne primijeti.

  • 1. Dakle stisne mišiće kao da želi zadržati mokraću.
  • 2. Držite 10 sekundi, pa deset opuštajte
  • 3. Tako radite 4 puta dnevno po 5 minuta.


Postoji još jedan način, a to je kiruški zahvat

Kirurški zahvat se ne preporuča prije nego se razmotre sve opcije.

Kirurške vaginalne operacije nisu bezazlene. Nisu ni jefitine, jer HZZO nema razumjevanja za takve probleme. Tu isto tako postoji veliki rizik od infekcije jer se radi o osjetljivom području.

Zdjelica se može bespovratno raširiti, ali to nije praksa u večine žena.
Bez obzira raširi li se zdjelica ili ne, uvijek vam ostaje problem zraka. Jedini bezazlen, a i uspiješan način su vaginalne vježbe.

Za ženu od 25 – 35 godina to bi bilo 10 sekudni držanja kao da se suzdržava od mokrenja, 10 sekundi normalno. Četiri puta pet minuta u danu.

Za ženu stariju od 35 godina to je 20 sekundi na isti način. Iako joj pet ili šest puta dnevno neće odmoć u ničemu. Vaginalne vježbe su odlične jer tako direktno utječe na sami vaginalni zid.

Pratite nas na društvenim mrežama

Ne budite sramežljivi, pridružite se Kako.hr zajednici, svaki dan naučite nešto novo i podijelite svoja znanja s drugima.