kako-pravilno-prati-odjecu-novorodencadi-kako-hr

Kako pravilno prati odjeću novorođenčadi

Znati kako pravilno prati odjeću za bebe vrlo je važno kada kući donesete novorođenu bebu. Takva odjeća zahjeva često i detaljno pranje kako bi bebu zaštitit od nečistoća. Isto tako morate paziti da sredstva kojima čistite odjeću ne šteti bebi. Evo kako pravilno prati odjeću novorođenčadi:

1. Pročitajte upute za pranje posebnih tkanina od kojih je odjeća napravljena.

2. Operite odjeću u posebno nježnom, deterdžentu bez mirisa te nemojte koristiti omekšivać, kako bi izbjegli bilo kakve alergijske reakcije ili iritacije na bebinoj koži.

3. Novu odjeću prvo operite prije korištenja kako bi uklonili bilo kakvu prljavštinu od prašine kao i od drugih ljudi.

4. Kupite dovoljno odjeće kako bi svoje novorođenče mogli presvlačiti više puta na dan tako da imate dovoljno odjeće ako ju ne namjeravate prati često. Druga opcija je da kupite manje odjeće, ali da ju perete često.

5. Svaku mrlju od hrane, pelena i drugih nečistoća prvo uklonite tako da odjeću stavite na ravnu površinu s mokrom krpom ispod nje. Na mrlju stavite tekući, enzimatski deterdžent i pustite da odstoji neko vrijeme. Nakon toga odjeću cijelu operite istim deterdžentom.

6. Tvrdoglave mrlje možete ukloniti s pastom koju ste napraviti od vode i enzimskog deterdženta u prahu. Ostavite da pasta odstoji na mrlji i poslije odjeću operite tekućim deterdžentom.