Kako preboljeti prekid | Prebolite partnera i započnite novi život

Prekidi nikad nisu jednostavni. Uvijek ostanete puni osjećaja ljubomore, povrijeđenosti i ljutnje. Raspoloženje vam se može mijenjati između depresije i bijesa. Jedina stvar o kojoj uspijevate razmišljati je, što je pošlo po zlu i gdje ste pogriješili. Najbitnije vam postane pronaći rješenje za vaš problem upravo SADA.

1. Oslonite se na obitelj i prijatelje, izlazite, oduprite se porivu da molite partnera da vam se vrati.

2. Pronađite novi način da iskoristite svoje vrijeme. Upišite neki tečaj, teretanu, usvojite kućnog ljubimca, više se krećite u prirodi ili volontirajte. Radite sve što će vam pomoći da se osjećate dobro u svojoj koži. Vaš ego je sad vjerojatno povrijeđen, pronađite način kako da to popravite.

3. Biti će ljudi koji vam nude razne savjete, kako pridobiti natrag vašeg partnera. Nemojte nasjedati. Nedajte da vas iskoriste dok ste ranjivi. Dok postoji šansa da vam ti savjeti pomognu jednake su šanse da se još jednom razočarate i ostanete povrijeđeni.

4. Odnosi uvijek zahtjevaju mnogo vremena i truda. Naučite nešto novo, pozabavite se sami sa sobom. Sigurno postoji nešto što ste oduvijek htjeli probati ili naučiti, ali nikad niste imali vremena.
Izlaženje s novim osobama vam može pomoći da prebolite prekid, ali nemojte odmah žuriti u novi odnos.

Ne plačite nad izgubljenim

Ako se i dalje osjećate povrijeđeni i ne prestajete misliti na prekid, pokušajte napraviti listu stvari zbog kojih vam je bolje biti slobodan. To može uključivati stvari kao, imam više vremena za sebe, mogu raditi što god poželim, mogu pronači partnera koji će me cijeniti zbog onoga kakav sam stvarno i prestati tratiti vrijeme na veze unaprijed osuđene na propast, i slično. Mislite na ono što vas je činilo nezadovoljnima u vezi, a ne promatrajte kroz roza naočale samo lijepe stvari nostalgično se prisječajući prošlosti.