Kako prepoznati postkoitalnu tugu i depresiju | Problem nedostataka orgazma kod žena

Postkoitalna tuga se u seksualnom odnosu događa u situacijama u kojima žena “ostane bez orgazma”. Glavni krivac za ”postkoitalna tugu” je osjećaj samokrivce za stanje u kojemu se žena nalazi psihološki objašnjeno, ali medicinski gledano i nije baš tako.

Problem je najčešće podsvjestan, ali u biti je fizički u situacijama u kojima se luči Prolaktin, ali nema Endorfina – laički rečeno, osjećaj umora ne zamjenjuje osjećaj zadovoljstva i sreće.

Postkoitalna depresija se očituje suzama, treskanjem, gubitkom kontrole nad vlastitim tijelom.

Glavni krivac za stanje u kojemu se žena nalazi je hormon prolaktin, to je je "onaj" koji se luči usred umorenosti, a njegova razina se zna povećati i do 500 puta (ovisno o organizmu) u svega par sekundi.

Zbog njega imamo poticanje uzbuđenja, jer prolaktin odmah "vuče za sobom" adrenalin i to jako puno, a u nekim, jako rijekim slučajevima može se dogoditi da žena nakon "jakog seksa" padne u nesvijest, jer joj se prolaktin naglo i u velikim količinama podigao.
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Ne budite sramežljivi, pridružite se Kako.hr zajednici, svaki dan naučite nešto novo i podijelite svoja znanja s drugima.