važnost dodira

Kako shvatiti važnost dodira i maženja s partnerom

Koža je najveći organ našeg tijela. Osim što ima zaštitnu ulogu, koža prima raznovrsne podražaje, koji izazivaju najmanje četiri vrste osjeta: osjete dodira, topline, hladnoće te boli. Postoje izuzetci ali većini osoba dodir je jako bitan i sastavni dio života. Dodir je način komunikacije kojim nekad možemo “reći” više nego riječima. Primjer su dojenčad koja ne shvaćaju što im pričamo ali naša mimika, gesta i dodir pokazuju djetetu što osjećamo prema njemu. U pubertetskoj pa i u adolescentskoj fazi dodirom se pokazuje mnogo toga, od pozitivnih do negativnih osjećaja. Među mladima je čest način komunikacije maženje, zagrljaj, poljubac.

Postoji mnogo slučajeva kad s vremenom i s obavezama zaboravljamo na vrijednost osjeta naše kože i važnost dodira. Za maženje nemamo vremena i uskraćujemo si nešto prekrasno. U principu naše tijelo je jedna velika nepoznanica, toliko toga je neistraženo. Ponekad bi trebalo malo zastati u ovom užurbanom svijetu i za promjenu staviti sebe malo na prvo mjesto!

“Trebali bi sami sebi dopustiti da stvarno osjetimo.”
Ako imamo partnera to trebamo u potpunosti znati iskoristiti. Kada umorni dođemo kući svatko juri na svoju stranu ili se opušta na svoj način, udaljavamo se. Zašto? Nitko ne zna pravi razlog. Trebali bi malo razmisliti i u život uvesti promjene.

Kada dođete umorni kući, zamolite partnera da vas malo miluje po leđima, osjećaj ugode je neopisiv. To je jasan pokazatelj važnosti dodira. Trebamo se malo znati opustiti i prepustiti. Šapnite partneru nešto na uho. Zašto ne, pa nije s vremenom, obavezama i brigama nestala i nježnost. Dopustite mu/joj da vas poljubi u vrat, proći će vas trnci. Nekada je primiti za ruku osobu do koje vam je stalo nešto što će ju/ga iznenaditi i razveseliti, a to je tako jednostavno. Samo što takve stvari s vremenom zaboravljamo.

Važnost dodira najosjetljivijeg dijela tijela “bolje” polovice

Znate li uopće koji dio tijela je kod vašeg partnera/ice najosjetljiviji? Ispitajte to. Na jedan nježan i romantičan način izljubite cijelo tijelo i pritom obratite pozornost što mu/joj najviše odgovara. Prsti rade čuda. Svaki dio tijela bi trebali osjetiti pod prstima da bi se mogli diviti koži i ljepoti tijela svog partnera/svoje partnerice. Toliko je toga što možemo raditi kako bismo kvalitetno iskoristili vrijeme. Tijelo treba stimulirati. Užitak je nešto što će nas osloboditi od stresa i uljepšati nam dan. To treba iskoristiti. Produbiti ćete odnose, a i okoristiti se jer kad razmazite partnera/partnericu to će vam se vratiti istom mjerom.

Treba uživati u životu pružati nježnost jedni drugima

Trebamo iskoristiti ako nas privlači netko tko nam može uljepšati dan, noć, mjesec, godine života. Usudite se prepustiti uživanju. Razmislite kako bi mogli raznježiti i zadovoljiti osobu s kojom ste odlučili u životu podijeliti svoju intimu. Nekada ćete možda više uživati u usrećivanju osobe do koje vam je stalo nego kad vam ona odluči vratiti istom mjerom. Treba sve isprobati, vidjeti što vam odgovara. Vaš će trud biti nagrađen od osobe zbog koje ćete se truditi.

Volite znanje? Primajte ovakve članke na e-mail i naučite nešto novo svaki dan.

ZANIMA ME