popravak_crijeva_za_polijevanje_popravljanje_probusenih_i_ostecenih_cijevi

Popravak crijeva za polijevanje | Popravljanje probušenih i oštećenih cijevi

Većina crijeva za polijevanje izrađena je od plastike, pa se manje troše od gumenih. Neka imaju pojačanje od poliesterskih vlakana, što ih čini čvršćima i elastičnijima — posebno pri hladnim vremenskim uvjetima. Postoji velika ponuda nastavaka za crijeva za polijevanje, mlaznica i priključnih prskalica.

Kapan je na nalaznici ili spojištu

Odvijte plastičnu mlaznicu ili priključak i potražite oštećenje. Bacite i zamijenite napukle dijelove. Ako su dijelovi čitavi, iščistite svu nečistoću. Provjerite je li koji gumeni produžni prsten oštećen. Možete pokušati pronaći zamjenu za puknuti ili izgubljeni prsten, ali u većini slučajeva morat ćete kupiti potpuno nov dio.

Jako izobličeno crijevo za polijevanje

To može biti uzrokovano neprimjerenim skladištenjem pri hladnim vremenskim uvjetima. Spojite izobličeno crijevo za polijevanje na slavinu s toplom vodom i pustite toplu vodu kroz crijevo dok ga ne omekša dovoljno za ispravljanje. Crijevo za polijevanje najbolje je držati namotano na kalem — zadržava svoj oblik pa ga je lakše odmotati i ponovno zamotati nakon uporabe.

Oštećeno crijevo za polijevanje

Ako crijevo za polijevanje ima malu pukotinu, možete je omotati trakom za brtvljenje cijevi. To će izdržati pritisak mlaza vode. Ako je oštećenje veće, oštrim nožem izrežite oštećeni dio tako da krajeve odrežete ravno.
Zatim ponovno spojite dva dijela pomoću spojnice za vrtna crijeva. Ako imate kratki rezervni dio cijevi odgovarajućeg promjera, također možete ugurati krajeve crijeva sa svake strane dok se ne spoje. Čvrsto stisnite oba kraja crijeva pomoću pužne obujmice za crijevo.