kako-pricvrstiti-usice-na-razlicite-tkanine-kako-hr

Kako pričvrstiti ušice na različite tkanine

Metalne ušice upotrebljavaju se za učvršćivanje rupica u tekstilu ili koži za provlačenje remena ili vezica, na primjer na kožnim ženskim torbama na vezanje, ili za rupe za kopču.

Metalni prstenovi veći su od ušica, a upotrebljavaju se na čvrstim tkaninama i plastičnim oblogama kao što su nepromočiva cerada, šatorsko krilo i podloga za pod. Ušice i metalni prstenovi pričvršćuju se na sličan način, a materijale i alat možete pronaći u trgovinama zanatskim priborom ili željezarijama.

Pričvršćivanje ušica

Za bušenje rupa u koži upotrijebite probojac i drveni čekić ili probojna kliješta. Kad radite s probojcem, položite materijal ili predmet na čvrstu podlogu koju ste prethodno zaštitili komadom šperploče ili vlaknatice. Probojac držite okomito i snažno ga udarite čekićem ili drvenim čekićem kako biste probili rupicu.

Probojna kliješta imaju rotirajuću glavu s cjevastim probojcima različitih promjera. Najprije odaberite željeni promjer probojca na kliještima, postavite iznad materijala i stisnite drške kliješta kako biste probušili rupu.

Postavite ušicu u rupu tako da joj glava bude na licu materijala – strana koja će biti vidljiva, a zatim položite materijal na čvrstu podlogu. Postavite napravu za montiranje ušica, probojac s okruglom glavom, iznad gornjeg ruba ušice i snažno ga pritisnite dok se ušica ne pričvrsti za materijal.