kako_kupovati_na_ebay_u_kupovina_preko_ebay_a

Kako kupovati na eBay-u | Kupovina preko eBay-a

Mnogi se pitaju na koji se način kupuje na Ebay-u, te na što je potrebno pripaziti kod kupovine! Ovo je kratak tutorial koji će vam pružiti savjete i pomoć da bezbrižno kupite željeni proizvod kvalitetno i sigurno. eBay je definitivno najveća i najpoznatija internet trgovina u svijetu. Pa krenimo!

1. Uvijek računajte da vam je 1$ = 6kn, jer dolar varira, ako izaberete da vam je 1 dolar zapravo 6 hrvatskih kuna, nećete pogriješiti! Razlika je u nekoliko lipa, te se isplati osigurati se da imate dovoljno sredstava na kartici.

2. Postupak je sljedeći, uplatite na karticu iznos vrijednosti robe koju kupujete ili više novaca (ukoliko planirate kupiti više stvari ili si osigurati sredstva za slijedeće kupovine)

3. Kada imate debitnu karticu i kada ste sredili paypal, idite na ovaj link te se registirajte na ebay.

4. Nakon registracije, potrebno je logirati se (prijaviti) na www.ebay.com. Kada ste se logirali, možete započeti s kupovinom.

5. Na Ebay tražilicu upišite naziv proizvoda (na engleskom jeziku) te pritisnite gumb “Search”, ja ću navesti primjer za kupovinu Nokie N8, vi naravno upisujete naziv onog što želite kupiti.

6. Kada ste pretražili ebay, izlistat će vam se puno oglasa, sada je potrebno kliknuti na karticu “Buy Now”, te nakon toga odaberite “Croatia of republic” kako bi vam filtrirao proizvode koji su dostupni u našoj regiji.

7. Sada kada ste izostavili aukcije, te se odlučili za direktnu kupovinu, potrebno je pronaći proizvod koji želite kupiti, kako biste izbjegli nepotrebne troškove, dobro je da si poredate cijene od manjih prema većim! To možete učiniti na način da pod “sort now” odaberete “Price + Shipping: lowest first”.

8. Sada potražite proizvod koji želite kupiti, kada ste izabrali, kliknite na njega. Nakon odabira proizvoda, treba obratiti pažnju na neke detalje! Npr “feedback”. Feedback je zapravo ocijena s kojom su kupci ocijenili prodavača, ukoliko je loš trgovac, feedback će biti manjeg postotka, ukoliko je trgovac dobar, on će imati visoki feedback! Preporučam da ne kupujete od onih prodavača koji imaju feedback manji od 90%.

9. Kako vidjeti postotak feedback-a? Da li proizvod šalju u Hrvatsku i kolika je poštarina? Odgovara li slika proizvodu kojeg naručujem? Da li je dostupan? Kako mogu vidjeti koje je porijeklo proizvoda? Da li je proizvod nov ili korišten?

Sva ova pitanja bit će objašnjena u navedenoj slici (predlažem da spremite fotografiju na računalo radi detaljnijeg i preglednijeg prikaza sadržaja). Ispod slike vam je objašnjenje!

10. Nakon što je sve obavljeno, spremni ste za kupovinu! Kad kliknete “Buy it” gumb, pokrenuti će se proces u kojem morate potvrditi da kupujete taj proizvod, te nakon toga, sve što trebate jest logirati se/prijaviti na paypal i uspješno ste kupili proizvod!

11. Kroz par sekundi, na vaš e-mail stiže račun od paypala u kojem piše da su novci sa vaše kartice uspješno uplaćeni prodavaču! Sada vam preostaje čekati da vam poštar donese proizvod na vašu adresu stanovanja!