kako_napraviti_lutke_koje_se_navlace_na_prste

Kako napraviti lutke koje se navlače na prste

Od stare rukavice mogu se vrlo lako napraviti zanimljive lutke koje se navlače na prste.

1. Odrežite prste na rukavici. U svaki vršak odrezanog prsta rukavice ugurajte komadić vate kako biste napravili glavu lutke, a zatim tik ispod vate koncem povežite prst kako biste napravili vrat.

2. Našijte šljokice za oči, a za usta upotrijebite crveni konac za vezenje. Kosu napravite od niti vune za pletenje i prišijte je. Upotrijebite ostatke tkanina i napravite odjeću. I ostale prste rukavice izradite na isti način kako biste napravili više likova.

3. Papirnate lutke koje se navlače na prste mogu se napraviti tako da izgledaju gotovo kao ranije opisane lutke od rukavica. Za svaku lutku, od debelog papira ili tankog kartona izrežite kvadrat od 75 mm. Smotajte ga u obliku cijevi oko prsta i zalijepite krajeve samoljepljivom trakom. Stisnite vrh i na njega zalijepite konac ili vunu za kosu. Flomasterima nacrtajte oči, nos i usta.

4. Odjeću možete napraviti od ostataka tkanina, kao i ranije, ili možete upotrijebiti papir u boji i prilijepiti ga na oblikovano tijelo. Kako biste lutku prilagodili prstu, omotajte donji kraj papira oko prsta i zalijepite ga kako ne bi ispadao. Ako ih ne stegnete previše i ako ih pažljivo svučete s prsta, lutke će trajati neko vrijeme.