Kako popraviti medvjedića: oči | Kako napraviti igračku

Moderni medvjedići obično imaju pustene oči ili plastične oči sa sigurnosnim učvršćivačem, tako da je vjerojatnost ispadanja malena. Ako je oko izgubljeno ili oštećeno, najbolje je zamijeniti oba kako bi oči bile jednake.

Za oči je lakše upotrijebiti pust, jer plastične oči sa sigurnosnim učvršćivačem treba umetnuti posebnim alatom. Staklene oči opasne su za malu djecu jer, ako ispadnu, otkriva se žičani držač koji može ogrepsti; također, dijete može progutati oko i ugušiti se. No da biste ponovno pričvrstili postojeće stakleno oko na starog medvjedića kojeg čuvate kao uspomenu, najprije rasporite šav na stražnjem dijelu glave i, ako je potrebno, pokrpajte ili popravite područje oka, ostavljajući rupicu za žičanu petlju na stražnjem dijelu staklenog oka.

Provjerite je li žičana petlja sigurno zavijena da se nit ne bi izvukla, a zatim kroz nju provucite dvostruku duljinu konca (ili uzice) i u sredini niti zavežite oko čvorom na petlju! Provucite niti kroz rupu na oku i glavu te izvucite kroz suprotno uho. Ponovno napunite glavu i zašijte šav, zatim povucite niti tako da budu lagano zategnute, zavežite ih zajedno i ušijte krajeve u tkaninu.

Pratite nas na društvenim mrežama

Ne budite sramežljivi, pridružite se Kako.hr zajednici, svaki dan naučite nešto novo i podijelite svoja znanja s drugima.