kako-izbrisati-svoju-netflix-povijest-kako-hr

Kako izbrisati svoju Netflix povijest gledanja | Izbrišite povijest na Netflix-u

Vaš Netflix račun navodi vašu povijest gledanja, što u nekim slučajevima može biti izuzetno korisno. Osigurava usluzi streaminga važeće preporuke drugih emisija i filmova na temelju onoga što ste dosad pogledali i ocijenili te istovremeno olakšava praćenje onoga što trenutno gledate i omogućuje vam da nastavite tamo gdje ste stali.

Vaša Netflix povijest gledanja također je vidljiva svima koji imaju pristup vašem računu – recimo, ako dijelite račun s članovima obitelji – ili ljudima s kojima se družite uz Netflix. Možda ćete otkriti da vaša povijest gledanja nije baš ono što želite gledati u budućnosti. Možda samo smatrate da su algoritmi jezivi. Uz usluge kao što je Netflix, VPN ne sprječava aplikaciju ili web-mjesto da prati vašu aktivnost gledanja ukoliko ste prijavljeni.

Bez obzira na razlog, evo kako izbrisati svoju Netflix povijest gledanja.

Zašto biste trebali izbrisati svoju Netflix povijest?

Vaša Netflix povijest zapis je o emisijama i filmovima koje ste gledali kao Netflix korisnik – sve je to dio vašeg profila. Netflix koristi ove informacije kako bi preporučio druge naslove za koje misli da bi vam se svidjeli dok se pomičete kroz aplikaciju.

Emisije i filmove koje ste gledali možete vidjeti na svom profilu u svom računu. Oni noviji koje ste započeli, ali još niste završili, prikazuju se u odjeljku “Nastavi gledati” na početnoj stranici.

Evo nekoliko glavnih razloga zbog kojih biste mogli ukloniti svoju Netflix povijest:

 • Ne želite da netko tko provodi vrijeme s vama (poput spoja) ili koristi vaš račun (poput roditelja ili djeteta) vidi što ste gledali. Tko treba znati da ste sinoć gledali (i plakali) The Notebook?
 • Ne želite da Netflix nastavi preporučivati ​​filmove ili serije na temelju onoga što ste prethodno gledali, možda zato što mislite da vaša povijest gledanja stvarno ne predstavlja vaš ukus ili ne želite da na vas utječe algoritam.
 • Želite da vam Netflixov algoritam prikazuje određene vrste emisija, a ne druge selektivnim brisanjem vrsta emisija iz vaše povijesti koje ne želite više vidjeti.
 • Netko je drugi koristio vaš račun, a vi želite ukloniti njihovu povijest gledanja.
Jeste li znali da VPN aplikacija poput hide.me štiti vašu online sigurnost?

Preuzmi hide.me VPN

Što se događa kada izbrišete svoju Netflix povijest?

Netflix vam omogućuje brisanje serija ili filmova koje ste gledali jednu po jednu ili sve odjednom. Nakon toga se više neće pojavljivati ​​u aktivnostima gledanja vašeg računa ili odjeljku “Nastavi s gledanjem” niti će se koristiti za preporučivanje sličnih emisija ili filmova.

To također znači da više nećete moći jednostavno nastaviti gledati emisiju tamo gdje ste stali.

Uklanjanje vaše Netflix povijesti pomoću jednog uređaja odrazit će se na sve vaše ostale uređaje. Vaša povijest Netflixa ne može se vratiti nakon brisanja.

Također je važno napomenuti da će Netflix vjerojatno i dalje imati evidenciju onoga što ste gledali, čak i ako izbrišete svoju povijest gledanja sa svog računa.

Kako izbrisati svoju Netflix povijest gledanja?

Povijest gledanja možete izbrisati na računalu ili mobilnim aplikacijama Netflix, ovisno o tome što trebate izbrisati. Ako koristite Netflix na računalu, možete ukloniti pojedinačne emisije ili filmove ili cijelu svoju povijest. Netflixove mobilne aplikacije dopuštaju samo uklanjanje unosa jedan po jedan.

Uklonjeni unosi trebali bi se odmah prestati pojavljivati ​​u “Nastavi s gledanjem”, ali će i dalje trebati do 24 sata da vam se slični naslovi prestanu preporučivati.

Izbrišite svoju Netflix povijest gledanja na računalu

Postoje dva načina za uklanjanje vaše Netflix povijesti. Emisiju ili film možete ukloniti izravno iz feeda slijedeći ove korake:

 1. Na računalu se prijavite na svoj račun.
 2. Idite na odjeljak “Nastavi gledati”.
 3. Pomaknite kursor na emisiju ili film koji želite ukloniti.
 4. Kliknite ikonu za uklanjanje koja se pojavi.
 5. Odaberite razlog zbog kojeg želite ukloniti emisiju ili film.

Ako želite vidjeti potpuni popis svoje povijesti gledanja kako biste odlučili koje emisije ili filmove ukloniti, slijedite ove korake:

 1. Na računalu se prijavite na svoj račun.
 2. U gornjem desnom kutu kliknite ikonu profila > Račun.
 3. Za profil i roditeljski nadzor kliknite strelicu prema dolje pored svog profila.
 4. Kliknite Pregled aktivnosti.
 5. Vidjet ćete cijeli popis svoje povijesti gledanja.
 6. Kliknite ikonu za uklanjanje pored unosa koji želite izbrisati.
 7. Za brisanje svih unosa pomaknite se do dna, a zatim kliknite Sakrij sve.

Izbrišite svoju Netflix povijest gledanja na mobitelu

 1. U aplikaciji Netflix prijavite se na svoj račun.
 2. U odjeljku “Nastavi s gledanjem” dodirnite ikonu s tri točke ispod emisije ili filma koji želite izbrisati.
 3. Dodirnite Ukloni iz retka > U redu.

FAQ: O brisanju vaše Netflix povijesti

Možete li izbrisati svoju Netflix povijest?
Da, možete izbrisati svoju Netflix povijest. Možete pojedinačno ukloniti emisije ili filmove pomoću računalne ili mobilne verzije Netflixa. Ali ako želite izbrisati cijelu svoju povijest gledanja, morat ćete otići u postavke računa pomoću web verzije.
Kako izbrisati Netflix povijest na TV-u?
Ako koristite Netflix na pametnom TV-u, trebali biste moći vidjeti opciju “Ukloni iz nastavka gledanja” nakon što kliknete na emisiju ili film. Ako nemate ovu opciju, vjerojatno je najbolje da skoknete do službene stranice Netflixa na računalu ili telefonu i tamo izbrišete svoju povijest.

Volimo vam donositi nove sadržaje i vjerujemo da će vam pomoći da budete sigurniji na internetu. Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima. hide.me VPN pruža naprednu online sigurnost i čuva vašu online privatnost šifriranjem podataka, bez obzira jeste li kod kuće, na poslu ili negdje u javnosti.

hide.me VPN štiti vaše podatake od 2012.! Vratite svoju slobodu i online sigurnost uz našu aplikaciju:

Preuzmi hide.me VPN

Ana Janušić