Kako koristiti Skype Kako jeftino telefonirati Kako instalirati Skype

Kako koristiti Skype | Kako jeftino telefonirati | Kako instalirati Skype

Danas u svijetu, instant dopisivanje je toliko popularno da se ljudi pitaju koju aplikaciju bi odabrali. Uvijek se ti programi mijenjaju, poboljšavaju, nadograđuju. Najpopularniji među njima je Skype jer pruža daleko najviše opcija a pritom je vrlo jednostavan za korištenje.

KAKO KORISTITI SKYPE

1. Prvo što trebate učiniti je skinuti Get Skype program, instalirati ga i kliknuti na “Don’t have a Skype name”? kod logiranja.

2. Tada ćete kreirati svoj račun, svoj username i password po želji.

3. Slijedeće što trebati napraviti je dodati nove kontakte. Otiđite na “New” koji se nalazi na lijevoj gornjoj strani ekrana i kliknite “New Contact”. Isto tako nove prijatelje možete pronaći klikom na “Contacts” i tada klikom na “Search For Skype Users”.

4. Sa Skypom možete razgovarati sa bilo kime, u bilo koje vrijeme, u cijelome svijetu i to apsolutno zabadava (računalo – računalo ako imate flat rate). Možete razgovarati sa više njih odjednom – konferencijski pozivi, slati sms poruke. Važno je napomenuti da se sva konverzacija pohranjuje u vašem računalu tako da se uvijek tome može pristupiti.

5. Sa ostalim Skype korisnicima možete komunicirati i preko videa. Tako odjednom možete uspostaviti video poziv, vidjeti osobu s druge strane (ako ima web kameru kao i vi ako želite biti vidljivi), pričati sa njome (ako imate slušalice i mikrofon) i izmijenjivati poruke u isto vrijeme.

6. Pomoću Skype-a možete uspostaviti pozive sa fiksnim i mobilnim uređajima. Uplatite kredit (pozivi daleko jeftiniji nego računi za fiksne i mobilne linije u Hrvatskoj) i telefonirajte ako želite preko Skype-a.

7. Dodataka i dodatnih programa ima preko 200 koje nudi Skype i to zabadava. Sigurno će vas nešto zaintrigrirati, od programa za posao, umrežavanja pa čak i veza i pronalaženja partnera. Uživajte!