kako_spojiti_prednje_i_straznje_zvucnike_u_autu_autoradio_spajanje_zvucnika

Kako spojiti prednje i stražnje zvučnike u autu – autoradio | spajanje zvučnika

Većina auto-audio prijemnika i mnoga audio pojačala namjenjena korištenju u automobilima su četiri-kanalni sustavi koji šalju signale na uparene prednje i stražnje zvučnike. Neki prijamnici ili pojačala imaju samo dva kanala. Ako želite koristiti te prijemnike ili pojačala, sustav koji ima dva para zvučnika, morati ćete upariti prednje i stražnje zvučnike po strani, tako da jedna strana sustava dobiva izlaz jednog kanala, te druga strana također jedan signal.

1. Izrežite žice zvučnika koje vode od lijevog prednjeg i stražnjeg zvučnika na položaju gdje su najbliže jedna drugoj. To je najbolje da učinite na lokaciji koja se nalazi u blizini pojačala ili prijemnika u koji ćete ih spajati.

2. Uklonite oko 3/4 inča (ca 1,5 cm) izolacije s krajeva svakog komada žice koristeći skidač izolacije.

3. Zavrnite zajedno ‘gole’ krajeve žica zvučnika. Svaki od zvučnika će imati dvije odvojene žice (+,-). Zavrnite zajedno pozitivnu sa pozitivnom, i negativnu sa negativnom.

4. Zamotajte spoj na žicama sa izolacijskom trakom za zaštitu žica od lošeg spoja i ometanja protoka signala. Standardna crna izolacijska traka će savršeno odraditi posao izolacije.