navigacija gps android

Navigacija za Android (GPS) bez podatkovnog prometa

CoPilot Live navigacija za Android je moćan i jednostavan program za glasovnu navigaciju s detaljnim kartama Europe, Amerike i Azije spremljeni na vašem mobitelu. Za korištenje ovog programa nije potreban mrežni prijenos podataka jer su sve karte spremljene na SD karticu vašeg mobitela.

Glavne prednosti koje donosi navigacija CoPilot Live

–  Glasovna navigacija na nekoliko desetaka jezika (uključujući hrvatski);

–  3D i 2D prikaz za lakše snalaženje u prostoru;

–  Realna znakovna obilježja za vrijeme vožnje;

–  Milijun pred instaliranih Interesnih Točaka POI (Points of Interest) sa detaljnim informacijama (restorani, banke, atrakcije)

–  Lokalizirana navigacija na hrvatski jezik

__________________________

Upute:

1. Preuzmite datoteku koja se nalazi na linku OVDJE i prebacite ju na SD karticu (ili ju pošaljite preko Bluetootha) vašeg Android uređaja. Kako bi našli tu datoteku na memorijskoj kartici potreban vam je File Explorer za Android ili program kojim možete pregledavati datoteke s kartice. Ako takav nemate, skinite s „Marketa“ „Astro FileManager“ ili neki sličan program za pregledavanje datoteka (nalaze se pod apps – productivity i potpuno su besplatni).

2. Instalirajte program i OBAVEZNO prije prvog pokretanja spojite se na WLAN tj. WI-FI mrežu. To je potrebno jer će program sam skinuti sve karte i glasove koje vi odaberete. Hrvatska se nalazi pod: Istočna Europa – Centralna Istočna Europa.

3. Ako planirate skinuti kartu cijele Europe imajte na umu da zauzima skoro 2,5 GB prostora na vašoj memorijskoj kartici pa bi preporučio skinuti samo one karte koje vam trebaju. Naravno karte se mogu brisati ili skinuti nove u bilo kojem trenutku. Da biste ovaj program pokrenuli potreban vam je bilo koji Android Mobitel s ugrađenim GPS prijemnikom i verzijom software-a većom od 1.5. Ovu aplikaciju vam nitko neće naplatiti.

LINK: http://www.alk.com/copilot/android/default.asp

Znate li koje su Top 5 Android file manager aplikacija?

Za one koji ne znaju File manager Android ili “upravljači datoteka” je ključna aplikacija koju gotovo svaki Android koristi na dnevnoj bazi.

Malo tko nije čuo za upravljače datoteka, File manager Android te još desetak naziva koji spajaju jednu stvar – upravljanje te manipuliranje datotekama i podacima općenito. Na Android OS-u ovo je “sveta zadaća” – što zbog fleksibilnosti OS-a, a na drugu stranu što zbog naprednih uređaja koji ga koriste.

Iako većina ljudi poput naivnih francuskih sobarica odmah ugrabi prvo što im dođe pod ruku (npr. stock file manager) – većina ih shvati koliko je bitno imati kvalitetnu aplikaciju ove vrste pogotovo ako imate rootani uređaj.

1. ES-File Explorer

2. Astro

3. OI File Manager

4. AndExplorer

5. FileExpert