RECENZIJA PUBOVA I KAFIĆA Zagreb | “Oliver Twist pub” | Kava koja budi osmijeh

U potrazi za najfinijom kavom u gradu Zagrebu prošli smo mnoge kafiće, pubove i restorane. Ipak, nakon duže potrage, u Oliver Twist pubu smo ostali malo duže i s pravom mu nakon nekog vremena dali upis u sekciju: “Kvalitetni kafići grada Zagreba”. Sad znamo gdje popiti najfiniju kavu u Zagrebu – u Tkalčićevoj 60.

Ovdje se ne radi o zdanju iz neke novele već o čarobnom mjestu koje svakako treba posjetiti u dobroj staroj Tkalči.

 
Pogled na staru ulicu daje vam dašak onog starog Zagreba o kojem ste vjerujem samo čitali u novinama ili gledali na televiziji, a potjera li vas vrijeme s novouređene terase, interijer puba uređen je u predivnom, engleskom izvornom stilu. Iako štihom podsjeća na izvorni "Oliver Twist", vjerujte, sve je osmišljeno do najsitnijeg detalja kako bi ugodilo samo vama, gostu kojeg cijene.
 
Tu ću se odmah dotaknuti konobara, za koje imam samo riječi hvale. Od prvog kontakta koji je ostvario osmijehom, priču koju sam čuo uljepšala mi je dan. Kako tu dolazim već godinama, nije to ni prvi, vjerujem ni zadnji put. Siguran sam da je "gazda kuće" dečke birao sporo, temeljito i po najvišem standardu. Frend i ja smo vrlo rado ostavili napojnicu, jer su dečki to zaista i zaslužili.
 
U Oliveru smo prisutni još od davnih dana – bilo je to prvo mjesto gdje smo stali prije odlaska u neki disko. I danas je princip ostao isti. Ipak, nisam više neki fan diskoteka i sličnih mjesta – danas sam kavopija, poduzetnik i usudim se reći avanturist, a vidi li vlasnik puba jednom ovu recenziju, možda i plati cugu. Zapravo, kad se sjetim, to se dogodilo već puno puta.
 
 

Kažu, Oliver Twist Pub je jedno od najpopularnijih mjesta u poznatoj Tkalčićevoj ulici. Volite li biti okruženi strancima, vrlo su česti gosti u pubu. Vjerujem da su i oni otkrili njihovu kavu, stvarno veliku ponudu raznih piva i whiskey-a koje u okolici u ponudi nema nitko.

PONUDU PIVA POGLEDAJTE OVDJE

 

PONUDU WHISKEY-A POGLEDAJTE OVDJE

"U pubu vrlo često organiziraju posebne akcije i evente, pa očekujte kako ćete popiti ipak malo više od planiranog."

 
Tako je Oliver Twist  odlično mjesto za mlađe umjetnike i profesionalne muzičare, isto kao i za poduzetnike, ekipu iz nekog ureda i srednjoškolce – zapravo, sad kad razmišljam, Oliver je pub za sve. Isto tako je jedno od rijetkih mjesta koje je otvoreno u kasnim ljetnom satima na glavnom trgu. 
 

GDJE SE NALAZI?

Oliver Twist se nalazi u Tkalčićevoj 60, kratkim hodom sa zagrebačkog glavnog trga. Teško da ćete ga fulati, pogotovo ljetnim vikendima, kada je terasa puna.

 

Kao što svaka recenzija mora imati i neku negativnu kritiku i ja imam jednu. Oliver Twist još nije otvorio pub u Samoboru.