Kuhajte na laganoj vatri i miješajte sve dok smjesa polako ne zakuha. Sklonite posudu s vatre kako bi se sirup ohladio na sobnu temperaturu. Umiješajte 1 1/2 čajnu žličicu praška za pecivo. U zdjeli zajedno pomiješajte 450 g prosijanog brašna s prstohvatom soli. Napravite udubljenje u sredini i u njega ulijte kuhanu smjesu pa dodajte jedno lagano umućeno jaje. Pomiješajte brašno i sirup miješajući od sredine. Istresite tijesto na dasku posutu brašnom i lagano je izmijesite. Oblikujte tijesto u loptu i zamotajte u masni papir. Stavite u hladnjak na oko 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 160*C, plinska oznaka 3. Razvaljajte tijesto na 3 mm debljine. Upotrijebite kalup za rezanje kako biste izvadili paprenjake u obliku čovječuljaka ili izrežite oblike oštrim nožem. Položite čovječuljke od tijesta 50 mm jedne od drugih na namašćeni papir za pečenje i pecite 8 do 10 minuta, dok lagano ne porumene. Izvadite ih širokim plosnatim nožem i složite ih na rešetku neka se ohlade. Upotrijebite štrcaljku i šećernu glazuru kako biste slatkim čovječuljcima izradili lica i iscrtali tijela.
Paprenjaci u obliku čovječuljka | Kako pripremiti poslasticu za dječje zabave
Da biste izradili masu za paprenjake, u posudi debeloga dna pomiješajte 115 g mekog smedeg šećera, 115 g šećernog sirupa, 75 g maslaca, 1 čajnu žličicu mljevenog cimeta i mljevenog dumbira i pola žličice mljevenih klinčića.