kako_napraviti_lutke_koje_se_navlace_na_ruke

Kako napraviti lutke koje se navlače na ruke

Od stare rukavice mogu se vrlo lako napraviti zanimljive lutke koje se navlače na prste. Odrežite prste na rukavici. U svaki vršak odrezanog prsta rukavice ugurajte komadić vate kako biste napravili glavu lutke, a zatim tik ispod vate koncem povežite prst kako biste napravili vrat.

1. Našijte šljokice za oči, a za usta upotrijebite crveni konac za vezenje. Kosu napravite od niti vune za pletenje i prišijte je. Upotrijebite ostatke tkanina i napravite odjeću. I ostale prste rukavice izradite na isti način kako biste napravili više likova.

2. Lutke koje se navlače na ruke. Stavite ruku na list papira tako da palac i mali prst budu rašireni. Opcrtajte ih olovkom, ali na udaljenosti od oko 25 mm od prstiju.

3. Neka vam papir posluži kao kroj prema kojemu ćete izrezati dva komada teške tkanine, kao što je pust ili vuneni materijal. Pribadačama zajedno pričvrstite komade tkanine tako da im naličja budu okrenuta prema van. Zašijte ih zajedno 15 mm od ruba. Otvor za zapešće nemojte zašiti. Rezane rubove obrežite nazubljenim škarama.

4. Porubite otvor na zapešću, a zatim okrenite lutku na pravu stranu. Zašijte dva dugmeta za oči, a niti vune za kosu i obrve. Izrežite okrugli ili trokutasti komad pusta kako biste napravili nos, a zaobljeni komad za usta. Prilijepite ih ili našijte na tkaninu.