kako_ocistiti_aluminijske_naplatke_kako_ocistiti_felgu

Kako očistiti aluminijske naplatke | Kako očistiti felgu

Za razliku od čeličnih kotača, aluminijski naplatci izrađeni su od kombinacije aluminija i više krutih metala. Rezultat je kotač koji je lakši od čeličnog, poboljšava efikasnost automobila, a može bolje raspoređivati i smanjivati toplinu koju kočnice stvaraju u kotaču tijekom vožnje. Čišćenje felge za pravilan sjaj ne zahtijeva korištenje skupih sredstava za čišćenje ili alata, ali zahtijeva česta pranja. Nježna, tjedna čišćenja su način na koji čete održati sjaj vaših felgi. Abrazivna sredstva za čišćenje, žičane četke ili čelične vune trebaju se u potpunosti izbjegavati.

1. Ispunite čistu kantu do pola toplom vodom. Dodajte dovoljno deterdženta za pranje suđa u vodu kako bi stvorili značajnu količinu sapunice. Miješanje vode tijekom deterdženta dodatno će vam pomoći da odredite količinu koju ste dodali, i koliko vam je još potrebno.

2. Umočite spužvu u sapunicu, i započnite pranje prednjeg dijela (područje između i iza žbice će biti oprane kasnije). Čistite felge sa spužvom kružnim pokretima. Pobrinite se da u više navrata umočite spužvu u sapunicu i iscijedite, da bi uklonili prljavštinu koju ste prethodno očistili prije nego što nastavite dalje.

3. Umočite nježnu četkicu u sapunicu, i počnite nježno ribanje područja između ruba žbica. Kao i sa spužvom, stalno treba umakati četkicu u sapunicu da biste ju očistili. Nakon čišćenja područja između žbica, započnite ribanje područja iza žbica, gdje se blato i prljavština skuplja, a teško je vidljivo.

4. Poprskajte felge s prskalicom spojenom na crijevo. Pobrinite se da isperete svu sapunicu i eventualne ostatke prljavštine.

5. Nanesite sredstvo za poliranje aluminijske legure čistom krpom otprilike jednom svaka tri mjeseca. Provjerite jesu li felge potpuno suhe prije nego što nanesete sredstvo za poliranje. To će privremeno istaknuti i produžiti sjaj dobiven redovitim čišćenjem.