kako ocistiti mrlje od krvi s odjece ciscenje mrlja od krvi

Kako ukloniti mrlje od krvi s odjeće | Čišćenje mrlja od krvi

Možda niste znali, ali čak i one najtvrdokornije mrlje mogu se ukloniti prirodnim sredstvima, koji ne sadrže štetne sastojke. Mrlje od krvi vrlo je teško ukloniti, ali nije nemoguće, pogotovo ukoliko slijedite naše savjete.

U sljedećem tekstu vam donosimo vam nekoliko korisnih savjeta i mogućih postupaka, kako bi učinkovito i trajno uklonili mrlje od krvi.

Rješenje br. 1

Potrebno je djelovati odmah nakon nastanka mrlje i što je ranije moguće isprati mrlju u hladnoj vodi ili pak mlakoj slanoj vodi. Djelovanje soli može posvijetliti mrlju i olakšati njezino uklanjanje.

Općenito je bolje koristiti hladnu vodu, jer topla voda može dodatno otežati uklanjanje mrlja od krvi, dok hladna voda također održava kvalitetu tkanine. Tkaninu treba namočiti sa suprotne strane od strane na kojoj se nalazi mrlja, kako je ne bi dublje potisnuli u tkaninu. Potrebno je ispirati sve dok mrlja potpuno ne nestane, te oprati deterdžentom za pranje rublja.

VEZANI ČLANCI:

>> KAKO UKLONITI MRLJE OD CRNOG VINA
>> KAKO UKLONITI MRLJE OD VOĆA I VOĆNIH SOKOVA

>> KAKO OPRATI BIJELE PLATNENE TENISICE

________________________

Rješenje br. 2

Možete koristiti ocat za čišćenje odjeće i za uklanjanje mrlja od krvi. Potopiti odjevni predmet u mješavinu vode i octa, te ostavite preko noći i operite s deterdžentom.

Rješenje br. 3

Sve tkanine mogu se oprati soda bikarbonom. Isto tako, možete soda bikarbonu koristiti kako bi uklonili mrlje od krvi. Nakon što ste isprali mrlju u hladnoj vodi, utrljajte u nju soda bikarbonu i ostavite da djeluje.

Rješenje br. 4

Limun je sastojak za čišćenje, koji se može koristiti kao prirodni izbjeljivač. Očistite umrljanu tkaninu s limunom i soli. To će definitivno ukloniti mrlje. Također možete koristiti limun da zadržite bijelu boju odjeće.

Rješenje br. 5

Ukoliko niste odmah mogli djelovati na mrlju, te se ona osušila, namočite ju u toploj vodi, te istrljajte spužvom koju ste prije toga navlažili pjenastom pastom za brijanje. Nakon ovog postupka, operite na uobičajeni način deterdžentom.

Rješenje br. 6

Ako prethodni postupci nisu uspjeli ukloniti mrlju, pokušajte vodikovim peroksidom. Prije upotrebe peroksida prvo na malom dijelu odjevnog predmeta isprobajte uništava li boju, kako ne biste potpuno uništili komad odjeće. Kada se peroksid prestane pjeniti, tkaninu isperite pod hladnom vodom te operite u perilici rublja na uobičajeni način. Peroksid koristite kod uistinu tvrdokornih mrlja, nakon što ste isprobali ostale metode.