Kako osloboditi kuhinju od mrava Mravi u kuci

Kako osloboditi kuhinju od mrava | Mravi u kući

Jeftin i učinkovit način kako možete istjerati mrave iz svoje kuhinje i smočnice jest spriječiti ih da dospiju do njihovih omiljenih zalogaja. To su džem, šećer, kolači i mrvice svake vrste, zajedno s kapljicama i lokvicama masnoće, umaka i voćnih sirupa!

Ne ostavljajte hranu nepokrivenu: staklenke s džemom, marmeladom i medom držite dobro zatvorene; kolače i kekse čuvajte u hermetički zatvorenim kutijama; vraćajte hranu u hladnjak! Pometite ili usisavačem pokupite sve mrvice i ostale sitne ostatke hrane; police i radne površine temeljito i redovito izribajte. Uza sve to, možete nabaviti pouzdanu mravolovku u obliku želea ili pak odgovarajuće PESTICIDE u obliku aerosolnih sprejeva i prahova te poseban insekticidni lak za prskanje stolnjaka, polica, unutrašnjosti slavina i pragova.

U svakom slučaju, pažljivo slijedite naputke proizvođača i sva ta pakovanja držite podalje od djece. Mravi se sve više nastanjuju unutar struktura domova s centralnim grijanjem. Polutropske crvene ili žute mrave u stambenim zgradama treba ukloniti profesionalna dezinsekcijska služba ili odjel za javno zdravstvo lokalne uprave.

Mravi znaju upriličiti pravu invaziju kuće za vlažnih vremenskih prilika kako bi izbjegli iz vanjskih, vodom ispunjenih mravinjaka. Ako ne mogu doprijeti do hrane koja im je potrebna, otići će svojevoljno kad se zemlja vani osuši. Međutim, i ondje, u vrtu, također stvaraju nevolje rojeći se oko voćaka u potrazi za slatkim sokom koji izlučuju BILJNE UŠI te napadajući zrelo voće. Roje se u tlu, gdje njihovo kopanje brojnih isprepletenih hodnika često oštećuje korijenje biljaka.

Za borbu protiv mrava vani, posipajte do HCH insekticidom ili uništite mravinjake ulijevanjem tekućeg insekticida na bazi biljke Derris elliptica ili nekog drugog kupovnog insekticida protiv mravi! Tradicionalna metoda ulijevanja kipuće vode u mravinjak rijetko ih ubilja u dovoljnom broju da bi ih posve eliminirala jer ne dopire do matice koja leže jaja.