Neugodni kuhinjski mirisi:
Odmah pobrišite prolivenu ili prosutu hranu pa otvorite prozor ili uključite ventilator ili odvodni ventilator za vrijeme ili poslije kuhanja. Riješite se mirisa ribe, češnjaka i luka trljajući komadom limuna suđe, lonce, daske za sjeckanje povrća, čak i svoje ruke.
Želite li se riješiti ustrajnih neugodnih mirisa, na štednjak stavite mali lonac s bijelim vinskim octom i ostavite neka lagano kuha.
Upotrijebite otopinu sode bikarbone i vode kako biste očistili unutrašnjost hladnjaka i riješili se ustajalih mirisa. Istom otopinom također možete osvježiti termos-bocu.
Kante za smeće očistite izbjeljivaćem za domaćinstvo. Kako biste neutralizirali neugodne mirise iz UREĐAJA ZA MLJEVENJE KUHINJSKOG OTPADA, izmeljite u njemu limunovu ili narančinu koru.
Barem jednom godišnje očistite ormariće s hranom i ostavite ih nekoliko sati praznima i otvorenih vrata.