Kako pomoću šminke postići da vam oči izgledaju veće

Tajna velikih i sjajnih očiju

Jeste li ikad gledali fotografije poznatih zvijezda prije i poslije šminkanja? Jeste li primijetili kako im na fotografijama iz svakodnevnog života oči izgledaju obično i nezanimljivo, ali im zato na fotografijama s crvenih tepiha izgledaju velike i sjajne? U čemu je tajna?

Tajni, u stvari, ima nekoliko. Kako biste pomoću šminke postigli da vam oči izgledaju veće i sjajnije isprobajte slijedeće trikove:

1. Uvijek trepavice uvijte prije nanošenja maskare i pri tom uvijač prije uvijanja zagrijte fenom za kosu (ako već nemate grijani). Trepavice možete uviti i nakon nanošenja maskare, ali ona mora biti suha.

2. Nemojte zaboraviti na donje trepavice. Ako ste jedna od onih žena koje su godinama izbjegavale nanošenje maskare na donje trepavice jer to “zatvara” pogled ili smanjuje oči, bili ste u velikoj zabludi. Maskara na donjim trepavicama, baš suprotno, otvara pogled i ne biste ih trebali zanemarivati.

3. Individualne umjetne trepavice su egzotične i prekrasne, a ako ih pravilno nanesete (ili vam to učini vizažistica) mogu izgledati i veoma prirodno. Danas gotovo svi kozmetički dućani prodaju umjetne trepavice, pa se sami možete izvježbati u nanošenju. Nekoliko novih “pramenova” da popune trepavice mogu učiniti veliku razliku. Umjetne trepavice možete skratiti škarama po potrebi. Upute nanošenja umjetnih trepavica opisali smo u članku: Kako staviti umjetne trepavice?

4. Za senzualni, zavodnički pogled make-up umjetnici predlažu da donji kapak obrubite kremastom bijelom olovkom.

5. Bijela olovka možda zvuči čudno, ali ona stvarno otvara pogled. Možete isprobati nanijeti je i na unutarnji kut gornjeg i donjeg kapka.

6. Još jedan način da oči učinite prividno većima je da po kapku uz rub obrve nanesete svjetlo sjenilo (bijelo-krem). Nemojte zaboraviti to svjetlo sjenilo i sjenilo na ostatku kapka izmiješati kako biste dobili postupni prijelaz iz boje u boju. Svjetlo sjenilo nanesite i na unutarnji dio gornjeg kapka (od trepavica do pregiba, ali samo do polovice kapka).

7. Pobrinite se da su vam obrve uredno počupane. Ako ih ne znate uredno počupati, radije se dajte u ruke profesionalcu, jer obrve imaju ogroman utjecaj na to kako će vaše oči djelovati na licu. Jednom kad vam obrve počupa profesionalac kasnije ćete, kad dlačice počnu ponovo rasti, lakše moći vidjeti gdje ih morate čupati. Obrve možete uljepšati i dobrom olovkom za obrve, samo pazite da ih ne potamnite previše.