Kako ostati optimističan i zadovoljan u surovom svijetu realnosti | Postanite optimistični

Današnji način života donosi sve manje razloga za sreću i veselje, ali MI TO MOŽEMO PROMIJENITI.

Par savjeta kako uz silne nedaće OSTATI OPTIMISTIČAN i biti zadovoljan MALIM stvarima:

1. Ujutro kada otvorite oči, budite se s osmijehom na licu jer još jedan dan ste uspjeli ugledati svjetlo dana i dobili ste priliku sve životne probleme sagledati kao nove izazove i pronaći nove načine na koje ih možete rješiti.

2. Učinite nešto za druge, uključite se u volonterske centre, pomozite nekome…jer tek tada vidite koliko je lijepo biti ČOVJEK.

3. Kada ste tužni ili usamljeni,sjetite se da niste sami i da ste baš Vi ti koji imate moć promjeniti to. Vi ste IZVOR vaše moći,vašh odluka!

4. Kada naiđete na životnu prepreku ne gledajte ju kao problem, gledajte ju kao izazov koji želite pobijediti, budite borac i nikako nemojte odustajati. Budite ustrajni! "Život se sastoji od malih stvari. Vrlo rijetko pojavljuju se prilike u kojima odjednom možemo učiniti puno. Istinska veličina sastoji se u tome da budemo veliki u malim stvarima.

Charles Simmond je rekao "Ako uistinu težite tome da poboljšate kvalitetu života i postanete zadovoljni onime što jeste i onime što ste činili…morate biti uporni i ne odustajati čak i kada ponestane nade, jer Veliki ljudi su upravo to činili…nikada nisu odustajali, i svaki neuspjeh pretvorili su u uspjeh. Nemojte se bojati koračati neprohodanim stazama, nađite svoj put i ostavite i Vi svoj TRAG, tek tada ćete moći biti sretni i uživati život onako kako Vi želite!

Pratite nas na društvenim mrežama

Ne budite sramežljivi, pridružite se Kako.hr zajednici, svaki dan naučite nešto novo i podijelite svoja znanja s drugima.