kako-si-pomoci-kod-bolnih-mjesecnica-i-menstrualnih-grceva-kako-hr

Kako si pomoći kod bolnih mjesečnica i menstrualnih grčeva

Bolni menstrualni grčevi javljaju se kod većine žena. Ukoliko vas iz mjeseca u mjesec muče menstrualni grčevi, ne brinite, slijedite upute kako biste ih se riješili u samo nekoliko koraka.

1. Kako biste se riješili menstualnih grčeva, morat ćete se udobno smjestiti. Presvucite se u udobnu trenirku. Stavite grijač na donji dio trbuha te se pokušajte tako opustiti neko vrijeme.

2. Zapamtite da su menstrualni grčevi prirodni, ali u slučaju da snažne boli, neće vam štetiti da popijete lijek. Pokušajte popiti 1 Ibuprofen koji bi trebao početi djelovati nakon 20-ak minuta.

3. Ukoliko ne želite uzimati lijekove, popijte čaj od kamilice. Topli čaj pomoći će vam u smanjenju boli. Kamilica opušta također i vaše mišiće, a kada su vam mišići opušteni vaši menstrualni grčevi će prestati.

4. Vježbajte! To je možda zadnja stvar koju bi radili ukoliko imate menstrualne grčeve, ali tjelovježba vas puni adrenalinom koji je prirodni analgetik za vaše menstrualne grčeve. Tjelovježba ne mora biti intenzivna, bitno je da krv počne cirkulirati do vaših mišića.