kako-slojevito-ili-stepenasto-osisati-kosu-kod-kuce-kako-hr

Kako slojevito ili stepenasto ošišati kosu kod kuće | Šišanje kose

Postoje dva osnovna načina šišanja kose. Jednostavnije je ošišati svu kosu ravno straga, sa strane i naprijed na istu dužinu. To je poznato kao ravno šišanje. Drugi način je slojevito šišanje kose straga, sa strane i naprijed tako da donji slojevi kose budu duži od gornjih slojeva, čime se dobiva dojam stanjenosti. To je poznato kao slojevito ili stepenasto šišanje. Frizura se oblikuje prema kutu češljanja.

Obje vrste šišanih frizura možete napraviti kod kuće. U pravilu šišajte kosu kad je mokra, uzimajući u obzir da će izgledati kraće kad se osuši. Ne pokušavajte šišanjem kod kuće oblikovati potpuno novu frizuru.

Slojevito šišanje kose

1. Podijelite kosu na pet dijelova, kao kod ravnog šišanja. Ošišajte kosu na potiljku na željenu dužinu (obično u ravnini brade), a sa strane nešto kraće nego na sredini kako biste postigli oblik širokog slova V. Podrežite sve vlasi ispod zadane linije, kao kod ravnog šišanja.

2. Uzmite donji sloj kose od 25 mm sa strane pri stražnjem dijelu glave. Neka kosa slobodno pada, a zatim uzmite malen okomiti pramen, uključujući i malo kose s potiljka, između kažiprsta i srednjega prsta okrenutih prema dolje.

3. Držite pramen dalje od tjemena i odrežite prema gore. Odrežite na jednaku dužinu kao što je i kosa na potiljku. Nastavite na isti način naizmjence šišati pramenove na oba dijela.

4. Primite sljedeći sloj kose od 25 mm pri stražnjem dijelu glave. Najprije ga odrežite vodoravno, pridržavajući ga između vodoravno položenog kažiprsta i srednjega prsta tako da bude nešto kraći od donjega sloja. Zatim uzmite pramenove između kažiprsta i srednjeg prsta okrenutih prema dolje i podrežite ih na istu dužinu. Ponovite postupak dok svu kosu pri stražnjem dijelu glave ne odrežete stepenasto.

5. Primite 25 mm kose s jednog od prednjih dijelova, držite ga između horizontalno položenog kažiprsta i srednjeg prsta i odrežite na željenu dužinu. Nastavite rezati slojeve kose od 25 mm na prednjim dijelovima na isti način kao i kosu straga, najprije vodoravno kako bi bila nešto kraća od prvog sloja, a potom okomito. Odrežite kosu na gornjem dijelu u slojevima od 25 mm, povlačeći ih prema dolje i držeći ih između horizontalno položenog kažiprsta i srednjega prsta. Odredite dužinu prvog sloja do visine obrva ili nešto više.