kako-sprijeciti-opadanje-kose-upotrebom-prirodnog-sampona

Kako spriječiti opadanje kose upotrebom prirodnog šampona

Vrlo često je opadanje kose povezano s jednom od bolesti vlasišta: masna kosa i vlasište, iritacije vlasišta, seboreični dermatitis, psorijaza, perut i slično.

Uzroci opadanja kose

Uzroci opadanja kose mogu biti posljedica nekih bolesti kao što su nedostatak željeza u krvi, nepravilan rad štitnjače, neravnoteža spolnih hormona, uzimanje određenih lijekova (protuupalni lijekovi, beta-blokatori, antidepresivi,…). U takvim slučajevima potrebno je obratiti se liječniku kako bi započeli liječenje ili potražili mogućnost promjene lijekova koji nemaju za posljedicu opadanje kose. DURGA SILVER šampon može se koristiti i kod takvih stanja, ali će učinkovitost biti smanjena.

Kako djeluju kemijske supstance na poticanje rasta kose?

Na tržištu ima raznih proizvoda koji nude rješenje za opadanje kose. Najčešće se radi o proizvodima koji sadrže kemijsku supstancu koja je djelotvorna za jedan od uzroka opadanja kose. Takvim preparatima učinci su vrlo slabi, jer ispadanje kose ima više ima više uzročnika.

Gdje je kvaka?

U laboratorijskim istraživanjima odredi se jedan problem, npr. slaba cirkulacija u korijenu kose. Tada krenu ispitivanja raznih kemijskih supstanci na određeni problem. U slučajevima kada postignu određene rezultate tada tu supstancu zaštite, kreiraju šampon ili neki drugi proizvod, ampule za rast kose, losion za rast kose koje na tržište stignu s velikom pompom i pričom kako su pronašli riješenje za ćelavost.

U sljedećih godinu ili dvije proizvod se prodaje, dok iskustva korisnika te “revolucijonarne ideje” i nisu baš ohrabrujuća. U međuvremenu se u laboratoriju vrše neka nova klinička istraživanja kako bi na tržište izbacili novi proizvod, jer je prethodnom proizvodu zbog neučinkovitosti pala prodaja. I tako u krug.

Kako DURGA SILVER djeluje na uzroke opadanja kose?

Zbog svog potpuno prirodnog sastava, DURGA SILVER šampon je vrlo nježan i pogodan za sve tipove kose. Izbalansirani aktivni biljni sastojci uspostavljaju prirodnu ravnotežu lučenja masnoće. Ružmarin, lovor, magnezij, neem, kurkuma, gotu kola i koloidno srebro međusobno djeluju na široki spektar uzročnika opadanja kose. Potiču mikrocirkulaciju kože vlasišta, jačaju korijen vlasi, suzbijaju patogene uzročnike, temeljito odstranjuju nečistoću s vlasišta, sprječavaju nastajanje upalnih procesa na vlasištu.

Izvor: www.durga.hr

Ana Janušić