kako-tonizirati-lice-i-zastititi-ten-svakodnevnom-njegom-kako-hr

Kako tonizirati lice i zaštititi ten svakodnevnom njegom

Zaštitite svoj ten svakodnevnom njegom lica koja uključuje temeljito jutarnje umivanje (što valja ponoviti i navečer ili zamijeniti večernjim čišćenjem lica), toniziranje i hidrataciju.

Za umivanje upotrebljavajte najjednostavniji sapun visoke kvalitete koji možete kupiti, bez dodataka dezinfekcijskih sredstava i mirisa. Sapuni s antibakterijskim djelovanjem pomoći će u rješavanju problematičnih stanja kože kao što su prištići, no inače ih ne morate upotrebljavati.

Upotrebljavate li mali ručnik za pranje lica, on uvijek mora biti čist i svjež. Nakon što nasapunate lice, dobro ga isperite čistom vodom i tapkanjem obrišite čistim, mekim ručnikom.

Toniziranje lica

Upotrijebite tonik za lice kako biste odmah nakon čišćenja uklonili sve tragove nečistoće, šminke ili kreme za čišćenje. Odaberite blagi tonik; bude li vas peckao, znači da je prejak. Lagano natopite tonikom čisti jastučić od vate pa njime nježno obrišite lice. Najprije ga nanesite na čelo i obraze, a zatim na jamice oko nosa i konačno na bradu. Izbjegavajte osjetljive dijelove oko očiju.