sto-je-psorijaza-kako-se-rijesiti-psorijaze-na-prirodan-nacin

Što je psorijaza vlasišta | Kako se riješiti psorijaze na prirodan način

Kao i kod seboreičnog dermatitisa postoje vanjski i unutarnju čimbenici ove bolesti. Od vanjskih čimbenika najčešći su upalni procesi, virusne i bakterijske bolesti kože. Od unutarnjih čimbenika navodi se primjena pojedinih lijekova, neke infektivne bolesti, osobito streptokokne infekcije.

Od lijekova koji dovode do pogoršanja psorijaze navode se litij, beta-blokatori, antimalarici i interferon. Alkohol i cigarete također pogoršavaju kliničku sliku.

Što je psorijaza vlasišta?

Psorijaza vlasišta je karakterizirana pojavom bjelkastih ljuski, uz jače rubno crvenilo. Ljuskanje podsjeća na perut, no, ljuske su znatno obilnije. Crvenilo s ljuskanjem je često prisutno uz rub vlasišta na čelu i iza uha, no, može zahvatiti i cijelo vlasište. Intenzitet crvenila i svrbeža u vlasištu može biti različit, tako da se u blažim slučajevima teško razlikuje od seboreičnog dermatitisa.

Kako djeluju medicinski preparati na psorijazu?

Kao i kod seboreičnog dermatitisa glavni uzročnici psorijaze su patogene bakterije i gljivice koje obitavaju u našem tijelu i na koži. Uslijed raznih faktora koji pogoduju razmnožavanju patogena, psorijaza postaje noćna mora za koju službena medicina koristi kemijske supstance kortikosteroida, keratolitika.

Kemijske supstance nemaju učinak izlječenja jer patogeni organizmi mutiranjem na staničnom nivou stvaraju otpornost na kemijske supstance. Kratkoročno mogu ublažiti simptome, ali ne otklanjaju uzrok bolesti zbog čega se ona i ponavlja.

Kako djeluje DURGA SILVER šampon na psorijazu?

DURGA SILVER šamponska baza je komponirana sa prirodnim sirovinama i ne sadrži kemijske supstance i pojačivače pjenjenja za koje se zna da iritiraju kožu i vlasište.

Kombinacija i omjer ljekovitih sastojaka magnezija, koloidnog srebra, gotu kole, neema, ružmarina, lovora, prirodnih antigljivičnih i antibakterijskih djelovanja, povoljno utječu na proces čišćenja kože vlasišta od patogena.

Primjenom DURGA SILVER šampona u slučajevima psorijaze dolazi do smirivanja iritacija, kosa se manje masti i zahvaćena područja se drže pod kontrolom. Daljnja uporaba DURGA SILVER šampona dovodi do smanjenja zahvaćenih područja.

Psorijaza je kao i druge kožne bolesti izazvana nekim patogenim uzročnikom koji se razmnožava i obitava u tijelu. Za bolje učinke poželjno je očistiti tijelo od patogena.

Izvor: www.durga.hr

Ana Janušić