ulje_cajevca_kao_prirodni_lijek_kako_koristiti_ulje_cajevca

Ulje čajevca kao prirodni lijek | Kako koristiti ulje čajevca

Za ulje čajevca često se kaže da liječi sve bolesti i da je prava mala kućna ljekarna u jednoj biljci. Izrađuje se od biljke čajevac koja potječe iz Australije. Još i prije nego je otkriveno njezino medicinsko djelovanje, Aboridžini su uljem čajevca liječili mnoge bolesti. 1923. godine otkriveno je da su njegova svojstva što se tiče antiseptičkog djelovanja čak dvanaest puta jača nego svih tadašnjih lijekova.

Ulje čajevca kao prirodni lijek

Često se koristilo među australskim vojnicima tijekom Drugog svjetskog rata jer ih je štitilo od raznih infekcija te je bilo djelotvorno sredstvo zaštite protiv uboda insekata.

U ulju čajevca nalazi se spoj terpinen-4-ol koji se smatra i njegovim najljekovitijem dijelom. Učinkovit je kod liječenja gljivičnih infekcija koje su mnogo puta otporne na kemijske lijekove. Spoj Terpinen-4-ol se bori protiv gljivica na način da ubija većinu mikroorganizama i smanjuje njihovu mogućnost razmnožavanja.

Višestruka korist ulja od čajevca

Smatra se da je vrlo učinkovit i kod liječenja raka kože. Razna dosadašnja istraživanja dala su čvrste dokaze da ulje čajevca ubija stanice raka kože te se time ono i uvrštava u prirodne antikancerogene lijekove.

Ulje čajevca izvrsno je sredstvo za podizanje imuniteta i preporučuje se piti kod povećanih napora i stresa. Ima veliko protuvirusno, antigljivično i antibakterijsko djelovanje pa se smatra idealnim za liječenje svih vaginalnih infekcija. Pomaže i u liječenju HPV-a. Trebalo bi biti u kućnoj ljekarni svih žena jer se pokazao uspješnijim od farmaceutskih lijekova.

Kod bakterijskih i gljivičnih infekcija preporučuje se piti do 3 kapi čistog ulja i to tri puta na dan. Rastopite ulje u čaši vode i popijte odmah poslije obroka.

Kod vaginalnih infekcija i svih ženskih bolesti preporučuje se staviti 2-3 kapi ulja na tampon te liječiti infekciju iznutra. Ostavite da djeluje do 3 sata i izvadite tampon. Dobro je postupak ponoviti 2 puta na dan i tako nekoliko dana za redom.

Ulje čajevca izvrsno djeluje i na ljepotu i zdravlje kose i kože. Ono je sastavni dio sapuna, pasta za zube te muških preparata kao što su losioni i sredstva nakon brijanja.

Djeluje i na zdravlje kože i to mnogo bolje od svih ostalih kozmetičkih preparata. Čisti kožu i smanjuje pore, vraća PH kože u ravnotežu, dezinficira površinu kože, ali je ne iritira. Pomaže u zacjeljivanju rana i liječi akne bez pojave crvenila i nadraživanja kože. Koristi se i kod opeklina, uboda raznih kukaca te uklanja tamne mrlje, osip i bradavice.

Djelotvorno je kod svih problema s kosom i vlasištem. Pomoći će kod suhog, ali i kod masnog vlasništva, uklonit će perut te ubrzati rast kose. Dobro je kao prirodno sredstvo za liječenje uši, a možete ga upotrijebiti i za njegu osjetljive kože na glavi beba.

Za kožne probleme možete pomiješati 10 kapi ulja čajevca s 30 ml hladno prešanog maslinovog ulja i premazati dijelove kože zahvaćene aknama, lišajevima, opeklinama ili gljivicama. Ako imate problema s kosom i vlasištem, umasirajte par kapi ulja čajevca u vlasište i ostavite da djeluje preko noći. Isto tako i možete dodati par kapi u šampon i time oprati kosu. Umasirajte smjesu i držite 10 minuta. Potom isperite. Kod tretiranja blažih rana ulje čajevca dodajte toploj vodi u omjeru 1:10 i vaticom pažljivo prijeđite preko rane.