Kako i da li prakticirati seks u trudnoći | Seks prilikom trudnoće

Važno je napomenuti da seks u trudnoći opušta ionako već zabrinutu buduću mamu pa se potrudite da ju što više obradujete seksom.

Seks u trudnoći nije ništa loše, ukoliko trudnoća napreduje željenim tijekom. Problem je u tome što se ženama baš i ne da , posebno tijekom prvog tromjesečja zbog umora, mučnine i svega što ide s trudnoćom.

Kad žena uđe u drugo tromjesečje, povećava se protok krvi i seksualna želja navire iako se često događa da povećanje težine i bolova u leđima ista brzo splahne.

VAŽNO:

Najbolje i najsigurnije bi bilo da se seks ne prakticira dok ginekolog pomoću ultrazvuka ne da odobrenje za isti, jer teoreski može doći do problema s embrijem zbog hormona usred orgazma.

Ono što se stalno priča, a to je da seks može uzrokovati pobačaj u ranom stadiju trudnoće nije istina. Zašto se pobačaj događa vjerovatno vas ne zanima, uglavnom na te razloge nikako ne možete utjecati ni vi ni svi doktori ovoga svijeta.

Seks u trudnoći ne može fizički utjecati na razvoj fetusa pa možete prakticirati sve poze u kojima se žena ne osijeća opterećeno. Oralni seks je dozvoljen ukoliko muškarac zna što radi pa ne upuhuje zrak u vaginu dok se analni ne preporuča zbog povećanja hemeroida i povećanja mogućnosti infekcije. Seksom većinom ne možete uzrokovati prijevremenu trudnoću i razne budaleštine o kojima se priča.

OBAVEZNO:

Za vrijeme seksualnog odnosa s trudnicom obavezno koristite kondom jer se mogućnost pojave raznih infekcija povećava kako trudnoća napreduje.

SEKS NIJE PREPORUČLJIV:

– Ukoliko postoji mogućnost od preranog poroda
– Komplikacija s cerkvisom
Vaginalnog krvarenja