prihvatiti sebe i svoj život

Kako u potpunosti prihvatiti svoj život pomoću ovih pitanja samome sebi

Često tražimo odgovore na određena pitanja, na koja odavno znamo odgovore u sebi samima. Prigrlite ono što imate i vrednujte to kao nešto što nemate.

1. Prihvatio/la si tijelo. Možeš ga voljeti ili mrziti, ali jednostavno ga moraš zadržati tokom cijelog perioda života. Uzimaš li se zdravo za gotovo?

2. Naučit ćeš mnoge lekcije. Upisan/a u “full-time” školu nazvanu ŽIVOT. Još uvijek ti se ne da učiti?

3. Nema pogreški; jedino lekcije. Rast je proces razvijanja, pokušaja, pogreški i eksperimentiranja. Propali pokušaji su dio procesa isto kao i svi uspjesi. Isplati li se onda brinuti?

4. Lekcije će se ponavljati sve dok ih ne naučiš. Lekcija će biti predstavljena u više oblika sve dok nije prihvaćena i naučena. Kad je naučiš, jednostavno ideš na sljedeću lekciju.
Radiš li to za sebe ili radi drugih?

5. Učenje lekcija NIKADA ne prestaje. Nema perioda života kada nema lekcije. Ako si živ/živa, to samo znači da postoje još mnoge lekcije koje moraš naučiti. Ako nekada i boli, ne brini, barem znaš da živiš i to ćeš pamtiti čitav život. Cijeniš svoj život sada još i više?

6. TAMO nije bolje mjesto nego OVDJE. Kada TAMO postane OVDJE, odmah ćeš primiti jedan TAMO koji izgleda bolje nego OVDJE. Izazov?

7. Drugi ljudi su samo tvoj odraz. Ne možeš voljeti ili mrziti nešto u drugome sve dok ta osoba ne odrazi nešto što voliš ili mrziš na sebi. Još uvijek imaš loše mišljenje o drugima?

8. Što učiniš od svog života je na tebi. Imaš sve alate i resurse koje trebaš. Razlika je samo u tome kako ćeš njima baratati. To je tvoj izbor. Hoćeš li i sada odustati?

9. Sve odgovore već imaš u sebi. Čak i na ono najveće pitanje “Zašto smo ovdje?” Sve što trebaš učiniti je GLEDAJ – SLUŠAJ – VJERUJ.

10. Sve ovo ćeš zaboraviti. Ili nećeš?