kako_gledati_izravni_prijenos_live_tour_de_france_u_hrvatskoj_uz_hide_me_vpn

Kako gledati izravni prijenos utrke Tour de France u Hrvatskoj putem VPN aplikacije

Tour de France 2024. počinje 29. lipnja u Firenci, Italija, i završava 21. srpnja u Nici, Francuska. Ovo je prvi put da će utrka završiti izvan Pariza, zbog priprema za Olimpijske igre u Parizu. Utrka će obuhvatiti 21 etapu, uključujući raznovrsne ravne, brdovite i planinske terene te dvije individualne kronometarske etape (ITT).

Gledajte Tour de France prijenos od 29. lipnja do 21. srpnja 2024. godine

Biciklistička odiseja Tour de France kreće 29. lipnja 2024. godine, a vozači će se suočiti s izazovnim terenom koji ih vodi kroz Francusku i susjedne zemlje. U ukupno 21 etapi, biciklisti će preći 3360 kilometara, a putovanje završava 21. srpnja vožnjom kroz pariške Champs-Élysées.

Tko će pobijediti?

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) brani naslov dvostrukog pobjednika i favorit je za osvajanje još jedne žute majice. Međutim, konkurencija će biti žestoka, s Primožem Roglićem (Jumbo-Visma), Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma) i Ineosom Grenadiersima (Geraint Thomas, Dani Martinez i Adam Yates) koji će mu se suprotstaviti na svakoj etapi.

Kako gledati Tour de France prijenos 2024. besplatno

Nekoliko televizijskih kuća besplatno će prenositi klasičnu francusku biciklističku utrku tijekom sve 21 etape. Možete sigurno gledati Tour de France prijenos akcije uživo u samo nekoliko jednostavnih koraka:

 1. Nabavite hide.me VPN
 2. Povežite se s lokacijom servera koja odgovara pružatelju usluga kojeg želite gledati. Na primjer, ako želite gledati prijenos na francuskom, spojite se na server u Parizu.
 3. Provjerite raspored prijenosa kojeg želite gledati, poput France TV.
 4. Uključite se i uživajte!

Preuzmi hide.me VPN

Zattoo

Cijena: Besplatno za osnovni plan (Zattoo Free). Dostupni su i plaćeni planovi:

 • Smart HD: 6,49 EUR/mjesec
 • Premium: 9,99 EUR/mjesec
 • Ultimate: 13,99 EUR/mjesec

Kanali: ITV, ITV4 Zattoo Switzerland je odličan način za besplatno gledanje svake etape utrke preko ITV-ovog prijenosa Tour de Francea. Aplikacije su dostupne za računala, pametne telefone i tablete, što omogućava gledanje utrke kod kuće ili u pokretu​ (Zattoo Support)​​ (Zattoo Support)​​ (championstream.de)​.

ITV4

Cijena: Besplatno

Kanali: ITV4 Britanska mreža ITV nudi opsežnu pokrivenost Tour de Francea 2024., prikazujući svih 21 etapu. Platforma prijenosa ITV Hub dostupna je za gledanje u pregledniku ili putem aplikacija za pametne telefone i tablete.

France TV

Cijena: Besplatno

Kanali: France TV Sport France TV Sport besplatno prenosi Tour de France na svojoj stranici. Možete pratiti svih 24 dana biciklističke utrke, uključujući druge sportove uživo kao što su French Open tenis sa Roland Garrosa te francuske filmove i TV.

RTBF

Cijena: Besplatno

Kanali: RTBF Belgijski RTBF ima prava prijenosa za Tour de France 2024. i nudi besplatan prijenos događaja s francuskim komentarima.

Želite li gledati prijenos na velikom ekranu? Saznajte više o svim načinima za dobivanje hide.me VPN-a na vašem TV-u.

Preuzmi hide.me VPN

Drugi načini gledanja Tour de France prijenosa 2024.

Eurosport

Eurosport uživo prenosi Tour de France 2024. na nekoliko europskih tržišta. Obavezno provjerite službeni raspored Eurosporta prije nego što se uključite. Usluga prijenosa također nudi sedmodnevno besplatno probno razdoblje.

Cijena: Varira (obično oko 6,99-9,99 EUR/mjesec)

Kanali: Eurosport 1 i Eurosport 2 Eurosport uživo prenosi Tour de France 2024. na nekoliko europskih tržišta. Usluga prijenosa također nudi sedmodnevno besplatno probno razdoblje.

Peacock TV

Cijena: 10 USD/mjesec i više

Kanali: NBCSN, NBC, Peacock TV NBC ima prava prijenosa za Tour de France u SAD-u. Događaj će se emitirati na NBC-u i NBCSN-u te na NBC-jevoj usluzi prijenosa Peacock TV, koja nudi sedmodnevno besplatno probno razdoblje.

Napomena: Trebat će vam američka kreditna/debitna kartica da se pretplatite na Peacock TV.

FuboTV

Cijena: 82 USD/mjesec

Kanali: Fubo Cycling, NBCSN FuboTV omogućava gledanje Tour de Francea dodavanjem biciklističkog paketa uz osnovnu pretplatu. Dostupno je i sedmodnevno besplatno probno razdoblje.

YouTube TV

Cijena: 65 USD/mjesec i više

Kanali: NBC YouTube TV uključuje NBC, omogućavajući gledanje prijenosa Tour de Francea uživo. Dostupno je petodnevno besplatno probno razdoblje.

Sling TV

Sling TV je odlična opcija ako želite uživo prenositi biciklistički Tour de France i druge popularne kanale. Osnovni plan “Sling Blue” uključuje NBC; međutim, možda će vam trebati američka kreditna kartica ili PayPal da biste se pretplatili. Trodnevno besplatno probno razdoblje dostupno je putem njihove aplikacije.

Cijena: 35 USD/mjesec

Kanali: NBC Sling TV je opcija za gledanje biciklističkog Tour de Francea uživo. Osnovni plan “Sling Blue” uključuje NBC; dostupno je trodnevno besplatno probno razdoblje.

DirecTV Stream

Cijena: 75 USD/mjesec i više

Kanali: NBC, NBCSN DirecTV Stream popularna je platforma za ljubitelje sporta, a paket „Choice“ uključuje NBC za praćenje Tour de Francea 2024.

Napomena: možda ćete morati unijeti američki poštanski broj (npr. 90210 ili 10022) i valjanu američku kreditnu/debitnu karticu da biste se pretplatili na DirecTV Stream.

Hulu + Live TV

Cijena: 70 USD/mjesec

Kanali: NBC Hulu + Live TV nudi TV paket uživo koji uključuje NBC za praćenje Tour de Francea 2024. Nema besplatno probno razdoblje, ali dolazi u paketu s ESPN+ i Disney+.

Želite li gledati prijenos na velikom ekranu? Saznajte više o svim načinima za dobivanje hide.me VPN-a na vašem TV-u.

Preuzmi hide.me VPN

Tour de France 2024. raspored utrka

Tour de France 2024 započinje 29. lipnja u Firenci, Italija, i završava 21. srpnja u Nici, Francuska. Ovo je prvi put u povijesti da se utrka završava izvan Pariza, zbog priprema za Olimpijske igre u Parizu. Evo detaljan raspored etapa:

Datum Etapa Početak – Kraj Udaljenost Tip
29.6. 1 Firenca > Rimini 205 km Brdovita
30.6. 2 Cesenatico > Bologna 200 km Brdovita
1.7. 3 Piacenza > Torino 225 km Ravna
2.7. 4 Pinerolo > Valloire 138 km Planinska
3.7. 5 Saint-Jean-de-Maurienne > Saint-Vulbas 177 km Ravna
4.7. 6 Mâcon > Dijon 163 km Ravna
5.7. 7 Nuits-Saint-Georges > Gevrey-Chambertin 25 km ITT (Individualni kronometar)
6.7. 8 Semur-en-Auxois > Colombey-les-Deux-Églises 176 km Brdovita
7.7. 9 Troyes > Troyes 199 km Makadamska
8.7. Orléans Dan odmora
9.7. 10 Orléans > Saint-Amand-Montrond 187 km Ravna
10.7. 11 Évaux-les-Bains > Le Lioran 211 km Brdovita
11.7. 12 Aurillac > Villeneuve-sur-Lot 204 km Brdovita
12.7. 13 Agen > Pau 171 km Brdovita
13.7. 14 Pau > Pla d’Adet 152 km Planinska
14.7. 15 Loudenvielle > Plateau de Beille 198 km Planinska
15.7. Gruissan Dan odmora
16.7. 16 Gruissan > Nîmes 187 km Ravna
17.7. 17 Saint-Paul-Trois-Châteaux > Superdévoluy 178 km Brdovita
18.7. 18 Gap > Barcelonnette 179 km Brdovita
19.7. 19 Embrun > Isola 2000 145 km Planinska
20.7. 20 Nice > Col de la Couillole 132 km Planinska
21.7. 21 Monaco > Nice 35 km ITT (Individualni kronometar)

Za više informacija o pojedinim etapama i detaljima rute, posjetite letour.fr i CyclingStage (Official website of Tour de France 2024)​​ (Official website of Tour de France 2024)​​ (Cyclingstage.com)​.

Često postavljana pitanja: Tour de France

Koliko traje Tour de France?

Tour de France 2024 prolazi ukupno 3492 kilometra tijekom svojih 21 etape. Ova udaljenost obuhvaća raznovrsne terene uključujući ravne, brdovite i planinske etape, kao i individualne kronometre, što čini ovu utrku jednom od najzahtjevnijih u biciklističkom kalendaru.

Što znači žuta majica na Tour de France-u?

Žuta majica na Tour de Franceu, poznata i kao “Maillot Jaune,” nosi se od strane vozača s najboljim ukupnim vremenom u utrci. Ona označava vodećeg vozača u generalnoj klasifikaciji, što znači da je taj vozač najbrži u kombiniranim vremenima svih etapa do tog trenutka utrke.

Povijest i Značaj

 • Povijest: Žuta majica uvedena je 1919. godine kako bi se lakše identificirao vodeći vozač. Boja žuta odabrana je jer su novine koje su organizirale utrku, L’Auto, tiskane na žutom papiru.
 • Prestiž: Osvojiti i nositi žutu majicu smatra se jednim od najvećih postignuća u biciklističkom sportu. Držanje žute majice kroz cijeli Tour ili njeno osvajanje na kraju utrke često je vrhunac karijere biciklista.

Kako se dobiva

 • Ukupno Vrijeme: Svaka etapa Tour de Francea mjeri se na vrijeme, a žuta majica se dodjeljuje vozaču s najbržim ukupnim vremenom kroz sve završene etape.
 • Vremenske Bonifikacije: Vremenske bonifikacije se ponekad dodjeljuju za najbolje plasirane vozače na cilju i na određenim prolaznim točkama, što može utjecati na ukupno vrijeme i time na nositelja žute majice.

Značaj za timove

 • Strategija: Timovi ulažu velike napore kako bi osigurali da njihov glavni vozač osvoji i zadrži žutu majicu. To uključuje timsku strategiju, podršku suvozača i taktičke odluke tijekom cijele utrke.
 • Podrška: Vozač u žutoj majici često dobiva dodatnu podršku od svog tima kako bi ga zaštitili od nesreća i optimizirali njegovu izvedbu.

Žuta majica simbol je izdržljivosti, brzine i taktike, i predstavlja vrhunac uspjeha u svijetu biciklizma.

Zaključak

Tour de France 2024. donosi jedinstvenu i uzbudljivu rutu koja će testirati izdržljivost i strategiju najboljih biciklista svijeta. Započevši u Firenci i završavajući u Nici, Tour de France 2024 po prvi put završava izvan Pariza, što je značajan odmak od tradicije. Ukupna udaljenost od 3492 kilometra dodatno naglašava težinu i prestiž ovog natjecanja.

Gledatelji diljem svijeta moći će pratiti svaku etapu uživo putem raznih platformi, uključujući Zattoo, ITV4, France TV i mnoge druge. Bez obzira gledate li utrku iz udobnosti svog doma ili ste u pokretu, dostupnost prijenosa na više uređaja omogućit će vam da ne propustite nijedan trenutak ovog uzbudljivog sportskog događaja.

Bilo da ste strastveni ljubitelj biciklizma ili slučajni gledatelj, ovogodišnji Tour zasigurno će ponuditi nezaboravne trenutke i inspirativne priče o ljudskoj izdržljivosti i sportskom duhu.

 

 

 

Ana Janušić