krema za čišćenje lica

Krema za čišćenje lica koju možete napraviti kod kuće

Krema za čišćenje lica koju lako možete i sami napraviti kod kuće, koristi se za njegu kože i kao losion za njegu lica te manikuru. Sve što vam je potrebno su voda i nekoliko povoljnih sastojaka koje možete nabaviti u ljekarnama i biljnim ljekarnama.

Ti sastojci uključuju: glicerin, uljnu tekućinu koja omekšava kožu; pčelinji vosak, sredstvo za miješanje i emulgator; kakaov maslac, koji u kombinaciji s vodom zadržava vlažnost blizu kože; tekući parafin, lubrikant i omeksivač; te naftni gel, omeksivač. Možete koristiti običnu vodu iz slavine, no mirisne vodice, ruže ili geranija, daju kremama lagan i ugodan miris.

Kako godine prolaze, stres modernog života može ostaviti traga i na našoj koži. Za očuvanje kvalitete kože neophodna je učinkovita dnevna njega kako bi ona izgledala – i osjećala se – najbolje moguće.

Krema za čišćenje lica – postupak

  • Tanko nastružite pola šalice pčelinjeg voska u posudu otpornu na toplinu. Vosak možete nabaviti u biljnim ljekarnama ili trgovinama pčelinjih proizvoda.
  • Dodajte dvije šalice tekućeg parafina i stavite posudu na lonac s uzavrelom vodom te ostavite sve dok se vosak ne otopi. Neka se ohladi na 49°C.
  • U drugoj posudi zagrijte 1 šalicu vode na 49°C. Lagano ulijte vodu u mješavinu s voskom, miješajući dok ulijevate.
  • Ohladite smjesu – dok se ne počne stvrdnjavati, potom je izlijte u staklenku u kojoj ćete ju držati.

Jeste li znali?

Kokosovo ulje i soda bikarbona zajedno odlično djeluju u borbi protiv ožiljaka, liječenju akni i crvenila, a uklanjaju i višak mrtvih stanica i prljavštine koje se nalaze na površini kože. Kada se ove dvije namirnice pomiješaju dobivaju se odlični rezultati koji su vidljivi nakon kratkog vremena.

Soda bikarbona se najčešće upotrebljava kao sastojak za kuhanje, pečenje, osvježavanje i čišćenje prostora, a i vrlo je učinkovita u liječenju akni.

Volite znanje? Primajte ovakve članke na e-mail i naučite nešto novo svaki dan.

ZANIMA ME

Pogledajte sve članke u kategoriji ZDRAVLJE.