kako_izvesti_trik_novcic_koji_nestaje_madionicarski_trik

Kako izvesti trik: novčić koji nestaje | Mađioničarski trik

Vještina izvođenja iluzionističkih trikova leži u odvraćanju pozornosti — pomoću jednoličnog, pomalo ubrzanog govora koji vas uvodi u trik, pomoću gesta, rekvizita i ostalih raspoloživih sredstava kako biste odvukli pozornost promatrača od ruku koje izvode trik.

Savjeti za početnike mađioničare: Učenje trikova i izvođenje pred publikom

Mađioničarstvo može biti zabavan i zarazan hobi, a s malo vježbe i truda možete naučiti izvoditi impresivne trikove koji će ostaviti publiku bez daha. Ovaj vodič nudi početnicima korake za učenje i izvođenje jednostavnih mađioničarskih trikova.

Učenje trikova:

 1. Razbijte trikove na korake: Svaki trik razgradite na manje, lakše korake. Vježbajte svaki korak pojedinačno dok ga ne savladate.
 2. Vježbajte ispred zrcala: Promatranje sebe u zrcalu vam može pomoći da usavršite tehniku i uočite eventualne pogreške.
 3. Automatizirajte geste: Vježbajte trikove dok ne postanu prirodni i automatizirani. Ne razmišljajte o tome što radite, već se fokusirajte na prezentaciju.
 4. Ne gledajte u “radnu” ruku: Dok izvodite trik, ne gledajte u ruku koja izvodi magiju. To će privući pažnju publike i oduzeti čarobnjak efekt.

Izvođenje pred publikom:

 1. Izgradite samopouzdanje: Vjerujte u sebe i u svoje sposobnosti. Publika će osjetiti vaše samopouzdanje i bit će sklonija uživati u vašoj izvedbi.
 2. Usredotočite se na prezentaciju: Vaš trik je samo jedna polovica izvedbe. Druga polovica je prezentacija. Pričajte priču, budite zabavni i interaktivni s publikom.
 3. Odvratite pažnju: Koristite mistifikaciju i odvraćanje pažnje kako biste skrivali svoje tajne korake.
 4. Budite spremni na pogreške: Čak i najbolji mađioničari pogriješe. Ako se nešto pođe po zlu, budite spremni se smiješiti i preći na sljedeći trik.

Primer mađioničarskog trika:

Nestali novčić:

 1. Držite kovanicu srednje veličine između palca, kažiprsta i srednjega prsta.
 2. Pretvarajte se da uzimate kovanicu drugom rukom, ali umjesto toga, dok rukom zaklanjate kovanicu, gurnite je dublje u dlan.
 3. Opustite mišiće tako da se opušteno meso dlana savije preko kovanice.
 4. Kasnije je možete vratiti kažiprstom i srednjim prstom tako da se može “pojaviti” odakle god želite.

Savjeti za izvođenje trika “Nestali novčić”:

 • Vježbajte trik ispred zrcala dok ga ne savladate.
 • Izvodite trik s uvjerenjem i samopouzdanjem.
 • Koristite mistifikaciju i odvraćanje pažnje kako biste skrivali svoje tajne korake.
 • Budite spremni na pogreške i budite smiješni u slučaju da se dogode.

Zaključak:

Mađioničarstvo je hobi koji nudi beskrajne mogućnosti za zabavu i kreativnost. Uz malo truda i vježbe možete naučiti izvoditi impresivne trikove koji će ostaviti publiku bez daha.

Ana Janušić