kako_se_igra_minolovac

Kako se igra minolovac | Minesweeper igrica

Svi koji imate Windowse vjerovatno imate i igricu minolovac (Start/All programs/Games/Minesweeper ili Start/Svi programi/Igre/Minolovac). Minolovac je varljivo jednostavna igra za vježbanje pamćenja i zaključivanja. Cilj je Minolovca preokrenuti prazne kvadrate i izbjeći one koji skrivaju mine. Ako kliknete minu, igra je gotova. Otkrijte prazne kvadrate najbrže što možete da biste postigli što bolji rezultat.

  1.  Ako nijednu igru niste spremili, Minolovac će započeti novu. Ako ste spremili neku prethodnu partiju, možete je nastaviti igrati.
  2.  Kada prvi put zaigrate igru, odabrat ćete stupanj težine. Što manje mina odaberete, to će igra biti lakša.
  3.  Da biste pokrenuli odbrojavanje vremena, kliknite bilo koji kvadrat na polju za igru.
  4.  Kliknite kvadrat da biste ga otkrili. Ako otkrijete minu, gubite partiju. Ako se na kvadratu pojavi broj, on pokazuje koliko se mina nalazi u osam kvadrata koji okružuju taj kvadrat. Taj vam broj može pomoći da otkrijete je li sigurno otkriti neki kvadrat.
  5.  Da biste označili kvadrat za koji sumnjate da sadrži minu, kliknite ga desnom tipkom miša. Time ćete kvadrat označiti zastavicom. Ako niste sigurni, ponovno kliknite kvadrat desnom tipkom miša da biste ga označili upitnikom.

Savjeti za igranje minolovca

Pokušajte odmah označiti sve mine. Ako znate točan položaj nekih mina, odvojite malo vremena da biste ih označili. U suprotnom biste mogli zaboraviti njihov položaj dok se vratite s drugog dijela ploče. To zahtijeva nešto vremena, no na kraju se isplati.

Naučite prepoznavati numeričke uzorke. Ako uočite da tri kvadrata u retku prikazuju brojeve 2-3-2, tada se tri mine nalaze u retku pored tog retka kvadrata.

Ako kvadrat prikazuje broj 8, tada svaki kvadrat oko njega sadrži minu. Istražite neistraženo. Ako niz kvadrata ne otkriva uzorak i niste sigurni što sljedeće kliknuti, raščistite nešto neistraženog teritorija. Bolje je kliknuti sredinu neoznačenih kvadrata nego područje za koje znate da sadrži mine.

Minolovac – varanje

Ako vam se neda igrati pravilno, možete utipkati x,y,z,z,y onda držite Shift i dva puta stisnite Enter.

Kad ste to uradili u gornjem ljevom kutu vašeg ekrana će biti bijeli piksel (bijela točkica). Kada s mišem stanete na polje s minom piksel će nestati, a kada je bez mine bit će u ljevom kutu vašeg monitora.