kako_izbjeci_proklizavanje_kotaca_proklizavanje_i_ispravljanje_automobilskih_kotaca

Kako izbjeći proklizavanje kotača | Proklizavanje i ispravljanje automobilskih kotača

Pažljiva vožnja uvijek će smanjiti rizik od proklizavanja, do čega dolazi kad kotači ne prijanjaju na površinu ceste i skliznu preko nje umjesto da se po njoj kotrljaju. Led, blato, mokro lišće, ulje i masnoća, šljunak i pijesak potencijalni su uzroci proklizavanja.

Postoje tri vrste proklizavanja koje zahtijevaju različite tehnike vožnje.

Proklizavanje stražnjih kotača

Ako osjetite da stražnji dio zanosi, maknite nogu s papučice gasa i upravljajte u smjeru proklizavanja. Odnosno, ako se zadnji kraj zakrene u desno, upravljajte vozilom u desno i obrnuto. Nemojte kočiti niti pritiskati kvačilo. Upravljač držite u istome smjeru, sve dok ne osjetite da kotači ponovno prianjaju na površinu ceste, a potom ga odmah vratite u središnji položaj kako bi se sva četiri kotača poravnala. Nastavite s normalnim upravljanjem vozilom.

Proklizavanje prednjih kotača

Prednji kotači gube svojstvo prianjanja prilikom skretanja kad automobil klizi prema naprijed bez reagiranja na upravljač. Nemojte kočiti niti stiskati kvačilo. Kod automobila sa stražnjim pogonom, maknite nogu s papučice gasa i postavite upravljač u središnji položaj tako da prednji kotači budu poravnati u smjeru vožnje. Kad kotači ponovno povrate svojstvo prianjanja, lagano ubrzajte. Kod automobila s prednjim pogonom, popustite papučicu gasa, ali zadržite dovoljnu brzinu kako bi se automobil nastavio kretati. Nastavite upravljati u smjeru skretanja, ispravite kotače i lagano ubrzajte.

Proklizavanje sva četiri kotača

Iznenadno, naglo kočenje može uzrokovati blokiranje sva četiri kotača, pri čemu automobil klizi naprijed i njime se ne može upravljati. Čim se kotači počnu blokirati — škripanje guma bi vas trebalo upozoriti – smanjite kočenje kako bi se kotači mogli okretati, zatim ponovno kočite (bez stiskanja kvačila) nizom brzih pritisaka i otpuštanja kočnice.