kako-lazirati-i-promijeniti-snapchat-lokaciju-na-snapchat-maps-karte-2024

Kako lažirati i promijeniti Snapchat lokaciju na Snapchat Maps (karte) 2024.

Sakrijte Snapchat lokaciju

Od sredine 2017. godine, popularna aplikacija za razmjenu poruka Snapchat uključuje ‘Snap Mape’. Teoretski, ovo je odlična funkcija koja korisnicima omogućuje dijeljenje svoje lokacije i dodavanje vlastitih ‘snapova’ javnim ‘pričama’ kako bi podijelili svoje aktivnosti s drugima.

Iako je to zgodan način za dijeljenje ažuriranja s prijateljima, postoje i ozbiljne implikacije za privatnost, koje ćemo istražiti u ovom vodiču. Naučit ćete i kako sakriti ili promijeniti svoju lokaciju na Snap Mapi.

Kako funkcioniraju Snapchat Mape

Kada pokrenete Snapchat Mapu, korisnici mogu kliknuti na lokaciju kako bi vidjeli koje priče se pojavljuju ili jednostavno učitati svoje. Također mogu odabrati emitiranje svoje lokacije odabranoj grupi Snapchat ‘prijatelja’. Ako korisnici to odobre, njihova stvarna lokacija dijeli se, čak i kada nemate otvoren Snapchat.

Je li sigurno emitirati svoju lokaciju preko Snap Mapa?

Kada su Snapchat Mape uvedene, stručnjaci za privatnost upozorili su da bi aplikacija u pogrešnim rukama mogla biti korištena od strane kibernetičkih progonitelja ili čak terorista za ciljanje nevinih osoba. To je posebno zabrinjavajuće s obzirom na to da su mnogi korisnici Snapchata tinejdžeri koji se ne brinu previše o posljedicama kada je riječ o online privatnosti.

Možete li pauzirati/sakriti svoju lokaciju na Snapchatu?

Mobilna verzija Snapchata ima ‘Ghost Mode’, koji možete omogućiti kako biste spriječili prijatelje da vide vašu ‘Zadnju aktivnu lokaciju’.

Da biste to omogućili, otvorite aplikaciju i odaberite ‘Mapa’ u donjem lijevom kutu. Zatim dodirnite zupčanik postavki u gornjem desnom kutu. Aktivirajte prekidač pokraj ‘Ghost Mode’ da biste ga omogućili. To možete učiniti na 3 sata, 24 sata ili ‘Dok ne isključite’.

Što je s mojom živom lokacijom?

Kada omogućite Ghost Mode, to neće spriječiti vaše prijatelje da vide vašu živu lokaciju. To možete riješiti na istom ekranu postavki koji se koristi za Ghost Mode. Jednostavno omogućite ‘Sakrij moju Živu Lokaciju’. Kao i s Ghost Mode, možete odabrati to učiniti na 3 sata, 24 sata ili dok dalje ne obavijestite.

Mogu li koristiti VPN za lažiranje svoje lokacije?

Ako koristite Snapchat Mape s sigurnom VPN uslugom poput hide.me VPN, vaša IP adresa neće biti vidljiva Snapchat poslužiteljima. To je zato što se internetska veza vašeg uređaja usmjerava preko VPN poslužitelja.

Međutim, mobilna verzija Snapchat aplikacija radi koristeći GPS prijemnik vašeg telefona, tako da može točno odrediti vašu lokaciju čak i kada koristite VPN.

Mogu li potpuno onemogućiti GPS za Snapchat na iPhoneu?

Sve nedavne verzije iOS-a omogućuju fino podešavanje dozvola aplikacija, uključujući dijeljenje lokacije. Za početak, idite na Postavke > Snapchat. Dodirnite ‘Lokacija’ na vrhu ekrana za promjenu dozvola. Naposljetku, odaberite opciju pod ‘Dozvoli pristup lokaciji’, npr. ‘Nikad’.

Mogu li potpuno onemogućiti GPS za Snapchat na Androidu?

Nedavna izdanja OS-a podržavaju blokiranje GPS dozvola za Snapchat na bilo kojem Android uređaju. Za početak, idite na Postavke > Snapchat > Dozvole. Dodirnite ‘Lokacija’ i promijenite dozvolu ili na ‘Pitaj svaki put’ ili ‘Ne dozvoli’ (preporučeno).

Zašto biste “trebali” lažirati Snapchat lokaciju?

Ako vam nije ugodno da vas u svakom trenutku prate (i ne krivimo vas), možete povratiti svoju privatnost slijedeći gore navedene korake za onemogućavanje GPS pristupa Snapchatu.

Ipak, neki korisnici Snapchata možda žele objaviti Snap na lažnoj lokaciji iz novosti – na primjer, da izgleda kao da su na vrhu Mount Everesta ili na Južnom polu. Također možete primijeniti različite filtre lokacije ovisno o tome gdje vaš uređaj izgleda da se nalazi.