VRIJEME PRIPREMANJA: 10 minuta i vrijeme za mariniranje mesa VRIJEME KUHANJA: 30 minuta
Evo recepta za janjeće kotlete s ribizlama:
Sastojci za četiri osobe
- 8 razrezanih janjećih kotleta
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 dl juhe
- 1 žlica želea od ribizla
- 3 rajčice
- 100 g šampinjona razrezanih na četiri dijela
- sol i svježe mljeveni papar
- potočarka za ukras
Naputak za janjeće kotlete s ribizlama
- Odstranite suvišnu masnoću s mesa. Zatim kotlete stavite u zdjelu, posolite, popaprite i prelijte uljem.
- Poklopite poklopcem ili tanjurom i marinirajte 1 do 2 sata na sobnoj temperaturi, ili preko noći u hladnjaku, kako bi se meso natopilo i omekšalo.
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Zagrijte na vatri široku metalnu tavu. Kad se dobro ugrije, popržite kotlete koje ste ocijedili iz marinade. Pržite ih sa svake strane 3 do 4 minute.
- Posložite ih u vatrostalnu posudu i stavite u pećnicu 5 do 10 minuta.
- U međuvremenu, umak od prženja kotleta zalijte juhom i umiješajte žele od ribizla.
- Stavite da prokuha i miješajte dok se žele ne rastopi. Kuhajte dok smjesa ne postane sirupasta.
- Rajčice narežite na krupnije komade i dodajte u umak. Ubacite gljive i nastavite pirjati dok gljive ne omekšaju.
- Umak izručite na meso i odmah poslužite uz kuhano povrće.
Dobar tek!