kako-napraviti-janjece-kotlete-s-ribizlama

Kako napraviti janjeće kotlete s ribizlama

VRIJEME PRIPREMANJA: 10 minuta i vrijeme za mariniranje mesa
VRIJEME KUHANJA: 30 minuta

Evo recepta za janjeće kotlete s ribizlama:

Sastojci za četiri osobe

  • 8 razrezanih janjećih kotleta
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 dl juhe
  • 1 žlica želea od ribizla
  • 3 rajčice
  • 100 g šampinjona razrezanih na četiri dijela
  • sol i svježe mljeveni papar
  • potočarka za ukras

Naputak za janjeće kotlete s ribizlama

  1. Odstranite suvišnu masnoću s mesa. Zatim kotlete stavite u zdjelu, posolite, popaprite i prelijte uljem.
  2. Poklopite poklopcem ili tanjurom i marinirajte 1 do 2 sata na sobnoj temperaturi, ili preko noći u hladnjaku, kako bi se meso natopilo i omekšalo.
  3. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  4. Zagrijte na vatri široku metalnu tavu. Kad se dobro ugrije, popržite kotlete koje ste ocijedili iz marinade. Pržite ih sa svake strane 3 do 4 minute.
  5. Posložite ih u vatrostalnu posudu i stavite u pećnicu 5 do 10 minuta.
  6. U međuvremenu, umak od prženja kotleta zalijte juhom i umiješajte žele od ribizla.
  7. Stavite da prokuha i miješajte dok se žele ne rastopi. Kuhajte dok smjesa ne postane sirupasta.
  8. Rajčice narežite na krupnije komade i dodajte u umak. Ubacite gljive i nastavite pirjati dok gljive ne omekšaju.
  9. Umak izručite na meso i odmah poslužite uz kuhano povrće.

Dobar tek!

Ana Janušić