KOKOŠJA JUHA S KARIJEM
– Za 4 osobe
– Vrijeme pripreme: 15 minuta
– Vrijeme kuhanja: 45 minuta
NAPUTAK:
1. Meso posolite i popaprite.
2. Maslac ili margarin rastopite u loncu, dodajte meso i pirjajte sa svake strane oko 2 minute na laganoj vatri dok poprimi svijetlosmedu boju.
3. Meso izvadite i stavite na stranu.
4. Dodajte luk i češnjak te pirjajte 2-3 minute. Umiješajte kari u prahu i neka se pirja 1 minutu.
5. Rajčice, temeljac i lovorov list dodajte pirjanom luku s karijem te pustite da zakuha.
6. Stavite meso u juhu i smanjite vatru.
7. Poklopite i ostavite neka se kuha na laganoj vatri 15-20 minuta tj. dok se meso ne skuha.
8. Ponovno meso izvadite na stranu.
9. Kada juha opet zakuha, uz stalno miješanje uspite rižu, poklopite i kuhajte 15 minuta ili dok riža ne omekša. Za to vrijeme iskošite meso.
10. Izvadite lovorov list, ubacite iskosano meso u juhu da se zagrije 2-3 minute.
11. Juhu sklonite s vatre te umiješajte vrhnje ili jogurt.
12. Izvadite u zagrijane tanjure, ukrasite paprikom i korijandrom te uz juhu poslužite topao kruh naan.