Kako napraviti kokosju juhu s rizom Kokosja juha

Kako napraviti kokošju juhu s karijem | Kako napraviti pikantnu kokošiju juhu

Ova pikantna juha može se, već kako tko voli, razblažiti jogurtom. Količinu karija odredite prema svom ukusu.

KOKOŠJA JUHA S KARIJEM

– Za 4 osobe

– Vrijeme pripreme: 15 minuta

– Vrijeme kuhanja: 45 minuta

NAPUTAK:

1. Meso posolite i popaprite.

2. Maslac ili margarin rastopite u loncu, dodajte meso i pirjajte sa svake strane oko 2 minute na laganoj vatri dok poprimi svijetlosmedu boju.

3. Meso izvadite i stavite na stranu.

4. Dodajte luk i češnjak te pirjajte 2-3 minute. Umiješajte kari u prahu i neka se pirja 1 minutu.

5. Rajčice, temeljac i lovorov list dodajte pirjanom luku s karijem te pustite da zakuha.

6. Stavite meso u juhu i smanjite vatru.

7. Poklopite i ostavite neka se kuha na laganoj vatri 15-20 minuta tj. dok se meso ne skuha.

8. Ponovno meso izvadite na stranu.

9. Kada juha opet zakuha, uz stalno miješanje uspite rižu, poklopite i kuhajte 15 minuta ili dok riža ne omekša. Za to vrijeme iskošite meso.

10. Izvadite lovorov list, ubacite iskosano meso u juhu da se zagrije 2-3 minute.

11. Juhu sklonite s vatre te umiješajte vrhnje ili jogurt.

12. Izvadite u zagrijane tanjure, ukrasite paprikom i korijandrom te uz juhu poslužite topao kruh naan.