kako_napraviti_piletinu_przenu_u_masnom_papiru

Kako napraviti piletinu prženu u masnom papiru

Vrijeme pripremanja: 25 minuta
Vrijeme pečenja: 40 minuta
SASTOJCI za 4 osobe:

  • 1 glava salate loćike
  • 2 oguljene velike mrkve
  • 2 oguljena celerova korijena
  • 1 oguljeni pastrnjak
  • 4 nareska pilećih prsa bez kože
  • 4 svežnja svježeg tarkanja
  • 25 g maslaca
  • 1,25 dl bijelog vina

 

1. Mrkvu, celerov korijen i pastrnjak narežite na tanke štapiće dužim 7,5cm. Razrežite masni papir na 4 dijela promjera 20 cm.

2. Položite pileća prsa na papirnate krugove i pospite ih tankim štapićima povrća i svežnjem tarkanja. Povrće pospite s malo maslaca. Preklopite sastojke i spojite krajeve polukrugova. Ostavite mali otvor. Zatim položite na lim za pečenje.

3. Kroz otvore ulijte vino u džepiće te ih pritisnite prstima i zatvorite. Zagrijte pećnicu na 190°C i pecite 40 minuta. Provjerite je li meso pečeno. Ako nije, nastavite peći još desetak minuta.