Vrijeme pripremanja: 25 minuta
Vrijeme pečenja: 40 minuta
SASTOJCI za 4 osobe:
- 1 glava salate loćike
- 2 oguljene velike mrkve
- 2 oguljena celerova korijena
- 1 oguljeni pastrnjak
- 4 nareska pilećih prsa bez kože
- 4 svežnja svježeg tarkanja
- 25 g maslaca
- 1,25 dl bijelog vina
1. Mrkvu, celerov korijen i pastrnjak narežite na tanke štapiće dužim 7,5cm. Razrežite masni papir na 4 dijela promjera 20 cm.
2. Položite pileća prsa na papirnate krugove i pospite ih tankim štapićima povrća i svežnjem tarkanja. Povrće pospite s malo maslaca. Preklopite sastojke i spojite krajeve polukrugova. Ostavite mali otvor. Zatim položite na lim za pečenje.
3. Kroz otvore ulijte vino u džepiće te ih pritisnite prstima i zatvorite. Zagrijte pećnicu na 190°C i pecite 40 minuta. Provjerite je li meso pečeno. Ako nije, nastavite peći još desetak minuta.