pissaladiere-recept-dana-za-sest-osoba-kako-hr

Kako napraviti pissaladiere, ukusno jelo za 6 osoba

Vrijeme pripremanja: 25 minuta
Vrijeme pečenja: 25—30 minuta
SASTOJCI za 6 osoba:

ZA TIJESTO

  • 700 g oštrog brašna i brašno za posipanje
  • 1 žličica soli
  • 7 g instant kvasca
  • 4 žlice maslinova ulja

ZA NADJEV 

  • 5 žlica maslinova ulja i ulje za premazivanje lima
  • 900 g narezanog španjolskog luka
  • 1 kosani režanj češnjaka
  • sol i papar
  • malo suhog bosiljka
  • 50 g ocijeđenih inćuna
  • 12 crnih maslina

1. Prosijte brašno u zdjelu i posolite. Dodajte kvasac, ulje i oko 4,5 dl mlake vode te umijesite tijesto.

2. Prebacite smjesu na dasku posutu brašnom i mijesite 10 minuta dok ne dobijete gipko i mekano tijesto. Po potrebi dodajte još brašna. Tijesto stavite u zdjelu, prekrijte krpom i pustite 1 sat da stoji.

3. U međuvremenu pripremite nadjev. Na vrelom ulju popržite luk i češnjak. Pržite na laganoj vatri tako da povrće ne dobije smeđu boju. Dodajte suhi bosiljak, posolite i popaprite. Skinite s vatre kad je povrće mekano. Pustite da se ohladi.

4. Tijesto prebacite na dasku i razvaljajte. Zatim prebacite na lim veličine 30×33 cm i pospite lukom i češnjakom. Raspolovite inčune i poslažite ih na luk. Zatim nabacajte masline i ostavite 10 minuta. Zagrijte pećnicu na 190°C.

5. Pecite pissaladiere 25—30 minuta, dok se tijesto ne ispeče. Izvadite iz pećnice i narežite na pravilne četverokute. Poslužite toplo ili hladno.