Vrijeme pripremanja: 25 minuta
Vrijeme pečenja: 25—30 minuta
SASTOJCI za 6 osoba:
ZA TIJESTO
- 700 g oštrog brašna i brašno za posipanje
- 1 žličica soli
- 7 g instant kvasca
- 4 žlice maslinova ulja
ZA NADJEV
- 5 žlica maslinova ulja i ulje za premazivanje lima
- 900 g narezanog španjolskog luka
- 1 kosani režanj češnjaka
- sol i papar
- malo suhog bosiljka
- 50 g ocijeđenih inćuna
- 12 crnih maslina
1. Prosijte brašno u zdjelu i posolite. Dodajte kvasac, ulje i oko 4,5 dl mlake vode te umijesite tijesto.
2. Prebacite smjesu na dasku posutu brašnom i mijesite 10 minuta dok ne dobijete gipko i mekano tijesto. Po potrebi dodajte još brašna. Tijesto stavite u zdjelu, prekrijte krpom i pustite 1 sat da stoji.
3. U međuvremenu pripremite nadjev. Na vrelom ulju popržite luk i češnjak. Pržite na laganoj vatri tako da povrće ne dobije smeđu boju. Dodajte suhi bosiljak, posolite i popaprite. Skinite s vatre kad je povrće mekano. Pustite da se ohladi.
4. Tijesto prebacite na dasku i razvaljajte. Zatim prebacite na lim veličine 30×33 cm i pospite lukom i češnjakom. Raspolovite inčune i poslažite ih na luk. Zatim nabacajte masline i ostavite 10 minuta. Zagrijte pećnicu na 190°C.
5. Pecite pissaladiere 25—30 minuta, dok se tijesto ne ispeče. Izvadite iz pećnice i narežite na pravilne četverokute. Poslužite toplo ili hladno.