Kako napraviti riblji temeljac | Temeljac za riblju juhu

Kako napraviti riblji temeljac | Temeljac za riblju juhu

Recepti koji slijede korišteni su kao osnova analize hranjivih sastojaka za sve recepte u ovoj knjizi koji uključuju temeljac. Koristite li juhu u kocki, prilagodite začine navedene u receptu prema svom ukusu jer juhe u kocki sadrže znatnu količinu soli.

RIBLJI TEMELJAC

– Za 1,4 litre

– Vrijeme pripreme: 20 minuta

– Vrijeme kuhanja: 40 minuta

– Vrijeme hlađenja: 2-3 sata

NAPUTAK:

1. Sve sastojke stavite u veliki lonac od nehrđajućeg čelika te pustite da juha zakuha.

2. Smanjite vatru te uklonite pjenicu, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta.

3. Procijedite i juha je spremna za jelo.

4. Prije stavljanja u hladnjak neka se hladi 2-3 sata.

5. Juhu čuvajte 1 dan u hladnjaku ili zamrznite.