Vrijeme pripremanja: 45 minuta
Vrijeme kuhanja: 1 sat
Sastojci za: 4 osobe
- 8 manjih ili 4 veća odreska od telećeg buta
- 1-2 žlice senfa
- 1 žlica ulja
- 15 g maslaca
- 3 tanke kriške kosane dimljene slanine
- 4 kosana vlasca
- 2 mrkve narezane na kolutiće
- 2,5 dl mesne juhe temeljca
- 1,5 dl crvenog vina
ZA NADJEV:
- 15 g maslaca
- 4 tanke kriške kosane dimljene slanine
- 1 sitno kosana lučica
- 50 g namočenog kruha
- 2 žlice sitno kosanog peršina
- 2 žličice svježe kosane majčine dušice
- 50 g pinjola
- sok i korica od 1/2 limuna
- sol i mljeveni crni papar
Najprije pripremite nadjev: na rastopljenom maslacu popržite slaninu lučicu oko 3 minute. Izručite smjesu u zdjelu i dodajte kruh, peršin, majčinu dušicu, pinjole, limunov sok i koricu, posolite i popaprite. Promiješajte, poklopite i pustite da odstoji. Teleće odreske razrežite na debljinu od 6 mm.
Svaki odrezak premažite s malo senfa, a u sredinu stavite žlicu nadjeva. Savijte ih i povežite bijelim koncem.
Zagrijte pećnicu na 170°C. Na zagrijanom ulju i maslacu popržite zavitke dok ne dobiju zlatnožutu boju. Malo ih posolite, izvadite iz posude i držite na toplom. U umak od prženja dodajte kosanu slaninu i vlasac, kolutiće mrkve, promiješajte i pirjajte 4 minute. Zalijte juhom i crvenim vinom i pustite da prokuha.
Vratite odreske u umak, prekrijte posudu aluminijskom folijom i poklopcem. Pecite u pećnici 40—45 minuta. Posložite ih na zagrijan pladanj, a umak zgusnite i prelijte preko zavitaka.