Kako pravilno kuhati rižu Kuhanje riže

Kako pravilno kuhati rižu | Kuhanje riže

Riža u receptima analizirana je metodom absorpcije i to kuhana bez dodatka soli.

Kuhanu rižu možete zamrzavati i otvorenu te ju tako čuvati i do 6 mjeseci. Bilo da ste sami zamrznuli rižu ili kupili takvu, upotrijebite je u receptima gdje je potrebna kuhana riža.
Po osobi potrebno je 60 g riže, a za kuhanie 1 1/2 do 3 1/2 puta više tekućine, ovisno o vrsti riže.

Uspite rižu u mjericu kako biste vidjeli mjeru u mililitrima, potom ispraznite mjericu te izmjerite vodu potrebnu za kuhanje.

NAPUTAK:

1. U posudu s debljim dnom stavite rižu i vodu ili temeljac te pustite da zakuha.

2. Promiješajte, poklopite i smanjite vatru.

3. Ostavite neka se riža kuha određeno vrijeme (vidi gore) na laganoj vatri bez podizanja poklopca.

4. Provjerite je li riža kuhana i je li upila svu tekućinu.

5. Promiješajte vilicom i poslužite.