Kako radi multipraktik kako rade kucanski aparati

Kako radi multipraktik | Kako rade kućanski aparati

Multipraktik je sredstvo najsvestranije primjene u kuhinji koje štedi vrijeme, opremljeno dodacima za specifične radnje kao što je sjeckanje, usitnjavanje, rezanja na ploške, miješanje tijesta i cijeđenje soka. Kako zapravo radi multipraktik?

Važno je upamtiti da multipraktik radi vrlo brzo! Uključujte tipkalo samo nakratko želite li nasjeckati ili ispasirati hranu — budući da se voće i povrće lako raskaša. Meso treba dobro ohladiti prije obrade u multipraktiku kako se ne bi pretvorilo u vodenastu kašu.

U multipraktiku možete obraditi sve sastojke složenoga recepta, počevši od onih krutih, a zatim dodajući mekše. Na primjer, tijesto se može napraviti obradom rashlađenog maslaca, margarina ili druge vrste masnoće sa suhim sastojcima uz dodatak tekućine kroz otvor za ubacivanje namirnica. Obrađuje se sve dok se tijesto ne oblikuje u loptu.

Za juhe i pasirane namirnice, mekanim ili skuhanim sastojcima u posudi dodajte 150 ml tekućine i uključite na 15 — 20 sekundi odjednom. Nakon uporabe, temeljito očistite i osušite sve dijelove multipraktika prema uputama proizvođača. Metalne oštrice su oštre poput dobrih noževa i treba ih držati u ambalaži predviđenoj za tu svrhu, a koja dolazi u kompletu s aparatom.