Sastojci za palačinke
- 3 jaja
- 250g brašna (pola glatkog i pola oštrog)
- 350 ml mlijeka
- 1 dcl mineralne vode
- malo soli
- 2 žličice ulja ili rastopljenog maslaca
NAPUTAK:
1. Prosijte brašno i sol u posudu za miješanje.
2. Načinite udubinu u sredini smjese te lagano pjenjačom ili drvenom kuhačom umutite jaja, postupno dodavajući pola količine mlijeka.
3. Snažno mutite minutu-dvije te dodajte ostatak mlijeka i maslaca prema ukusu.
4. Prekrijte i ostavite da stoji 30 – 60 minuta.
5. Prije pečenja smjesu promiješajte i ulijte u mjericu.
6. Tavu promjera 20 cm namažite biljnim uljem i dobro zagrijte.
7. Ravnomjerno razlijte jednu osminu smjese po tavi.
8. Pecite 1-2 minute s jedne strane te 1 minutu s druge strane, okrećući ih nožem.
9. Položite na tanjur, prekrijte folijom i tako sve dok ne ispečete sve palačinke.
10. Palačinke poslužite odmah ili čuvajte u hladnjaku 2-3 dana u plastičnoj vrećici.