vodic-za-pronalazenje-najboljeg-vpna-za-vasu-pametnu-televiziju-odaberite-hideme-vpn-kako-hr

Kako pronaći najbolji VPN za pametnu televiziju | Odaberite hide.me VPN

Brzo rastuća prisutnost interneta u našim vlastitim domovima promijenila je naše živote na načine koje prije samo 15 godina nismo mogli ni zamisliti. Jedan od njih je selidba večeri premijere filma iz kina u naš dnevni boravak.

S porastom Covid-19, zabava je napravila još veći pomak prema streamingu i dalje od kina. Zbog toga su pametni televizori koji vam omogućuju povezivanje s internetom i izravno preuzimanje aplikacija za pregledavanje videozapisa postali sve popularniji. To je također stvorilo još veću potrebu za internetskom privatnošću i slobodom gledanja onoga što želite na svom pametnom TV-u.

U ovom ćemo članku raspravljati o tome zašto je VPN važan za vaš pametni TV, na što treba obratiti pozornost pri odabiru VPN-a i kako pronaći i preuzeti za svoj pametni TV.

Što je pametni TV?

Za razliku od starijih televizora koji zahtijevaju antenu ili vanjsku vezu za primanje signala, pametni televizori su uređaji povezani s internetom. To pametnom TV-u omogućuje pristup aplikacijama za streaming kao što su Netflix, Hulu i HBO Max, kao i drugim video platformama poput YouTubea.

Noviji pametni televizori imaju još više funkcionalnosti, što ih čini gotovo poput golemog tableta ili pametnog telefona. S novijim pametnim televizorima možete:

  • Surfati internet
  • Spojiti se na socijalne medije
  • Kontrolirati ostale pametne uređaje
  • Preuzeti i koristiti različite aplikacije

Također možete pretvoriti većinu televizora u pametni televizor pomoću Amazon Firesticka ili Chromecasta s ključem za Google TV. Priključite ove uređaje u HDMI priključak vašeg TV-a i on se pretvara u pametni TV koji se temelji na Androidu.

Zašto koristiti VPN na TV-u?

Kao i svaki pametni uređaj, vaš pametni TV može izložiti osjetljive osobne podatke na mreži. VPN može spriječiti web stranice i usluge da nadziru IP adresu i lokaciju vašeg uređaja. VPN vam također može pomoći u strujanju geo-blokiranih sadržaja i izbjegavanju prigušivanja.

Što više koristite svoj pametni TV za pregledavanje interneta, to više podataka izlažete online. VPN maskira IP adresu vašeg uređaja, otežavajući internetskim uslugama praćenje vaše aktivnosti pregledavanja.

Streaming usluge imaju različite biblioteke sadržaja u različitim zemljama. Ovisno o tome gdje se nalazite, možda nećete moći pristupiti filmu koji želite, pa čak ni online servisu na kojem se pojavljuje. Kada preuzmete VPN, možete odabrati zemlju iz koje se maskira vaša veza. To vam omogućuje pristup platformama ili emisijama i filmovima na tim platformama koje su dostupne samo u određenim zemljama.

Streaming videa visoke razlučivosti zahtijeva velike brzine interneta, što može povećati opterećenje davatelja internetskih usluga (ISP). Kako bi opterećenje učinili lakšim, neki ISP-ovi bi prigušili ove streaming usluge. Na primjer, utvrđeno je da Comcast guši Netflixov promet, što otežava gledanje emisija i filmova u visokoj razlučivosti.

Osim toga, neki pružatelji internetskih usluga (ISP-ovi) također posjeduju ili upravljaju vlastitim streaming uslugama, poput Comcasta u SAD-u, koji nudi Xfinity TV. Nakon što je mrežna neutralnost ukinuta, ti ISP-ovi mogu gušiti svoje konkurente kako bi vlastito web mjesto za streaming učinili privlačnijim.

Preuzimanjem VPN-a na televizoru možete sakriti svoju IP adresu i zaobići prigušivanje skrivanjem stranica koje posjećujete od svog ISP-a.

Kako odabrati koji VPN preuzeti za svoj pametni TV

Prilikom odabira VPN-a za vaš pametni TV koji štiti vašu internetsku sigurnost i slobodu, morate imati na umu tri kriterija.

  1. Velika mreža poslužitelja
  2. VPN sa velikim brzinama veze
  3. VPN sa odvojenom aplikacijom za pametnu televiziju

Imati znatnu ponudu zemalja za odabir znači da imate mogućnost promijeniti lokaciju svoje internetske veze kako biste pristupili sadržaju koji želite pogledati.

Prilikom izravnog streamanja na vašem pametnom TV-u, potrebne su velike brzine preuzimanja za ispravan stream videa bez stalnog spremanja u međuspremnik. Spajanje na VPN dodaje još jedan korak vašoj internetskoj vezi povećavajući udaljenost koju vaša internetska veza mora prijeći. Opterećenje poslužitelja VPN-a na koji ste povezani također može utjecati na brzinu vaše veze.

Možda je najkritičniji aspekt VPN-a na vašem pametnom TV-u mogućnost preuzimanja na vaš TV. Ako VPN ima posebnu aplikaciju za vaš pametni TV, to znači da je možete preuzeti izravno u operativni sustav svog TV-a.

FAQ o VPN-u na pametnim televizorima

Može li se postaviti VPN na pametni TV?
Da, mnogi pružatelji usluga VPN-a, poput hide.me, stvorili su aplikacije posebno dizajnirane za pametne televizore. To znači da su njihova sučelja dizajnirana da vam olakšaju upravljanje VPN-om na vašem TV-u i pomoću daljinskog upravljača.
Kako mogu sakriti moju IP adresu na pametnom TV-u?
IP adresu svog pametnog televizora možete sakriti preuzimanjem i instaliranjem sigurnog VPN-a, poput hide.me VPN-a, a zatim povezivanjem s VPN poslužiteljem. Vaša VPN veza je šifrirana, što znači da web stranice koje posjećujete ne mogu vidjeti IP adresu vašeg pametnog TV-a. Oni vide samo IP adresu VPN poslužitelja na koji ste spojeni.
Koji TV brendovi koriste android?
Svi pametni televizori Sony, Hisense, Sharp, Philips i OnePlus dolaze s predinstaliranim sustavom Android OS, zajedno s nekim TCL pametnim televizorima. Gotovo svaki TV s HDMI priključkom možete pretvoriti u pametni TV koristeći Amazon Firestick, Chromecast s ključem za Google TV ili druge Android TV dodatke.

Volimo vam donositi nove sadržaje i vjerujemo da će vam
pomoći da budete sigurniji na internetu. Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima. hide.me
VPN pruža naprednu online sigurnost i čuva vašu online privatnost šifriranjem podataka, bez
obzira jeste li kod kuće, na poslu ili negdje u javnosti.

hide.me VPN štiti vaše podatake od 2012.! Vratite
svoju slobodu i online sigurnost uz našu aplikaciju:

Preuzmi hide.me VPN

Ana Janušić