kako-se-osloboditi-i-rijesiti-stresa-i-negativne-energije-kako-hr

Kako se osloboditi i riješiti stresa i negativne energije

Vježba je izuzetno snažan osloboditelj od stresa. Ublažavanje napetosti mišića i ispuštanje endorfina, povećava energiju i duh. Međutim, nije uvijek jednostavno započeti. Pokušajte započeti jednostavnim vježbama ujutro i uklopiti vježbe u vaše svakodnevne aktivnosti, hodanje po uredu umjesto da zovete, podijelivši vrijeme ručka na pola kako biste otišli van i istegnuli mišiće kada su ukočeni.

1. Prakticiranje joge

Joga se izvodi u tisućama pozicijama i fokusirana je na istezanje, disanje i fleksibilnost, smirivanje živaca i ublažavanje bolova u mišićima. Počnite s pozicijom psa prema dole. Položite vaše ruke i stopala na pod i podignite kukove gore prema stropu, čineći izokrenuto slovo V. Noge trebaju biti ravne i kukovi široko razmaknuti, svih pet prstiju trebaju biti rašireni. Spustite glavu i gurajte ruke prema naprijed, pomičući kukove gore prema stropu. Koristite snagu vaših nogu kako biste pomicali kukove naprijed nazad. Ako osjećate napetost u određenom području, zadržite položaj najmanje 5 sekundi i onda nastavite. To je najbolje obaviti u tišini ili uz umirujući zvuk vode ili prirode koji daju osjećaj mira.

2. Iziđite na zrak

Mnogi od nas radije vježbaju u zatvorenim prostorima. Temperatura je savršena, susjedi ne gledaju, a vi možete ostati u svojim pidžamama. Međutim, sunčeva svjetlost i spokoj prirode smiruje um, kao i tijelo. Vježbajte radeći u vrtu, šećite oko bloka, igrajte se s djecom ili pokupite lišće. Natjerajte svoje srce da pumpa najmanje 15 minuta da bi obnovilo energiju i poboljšalo vaše raspoloženje.

3. Šetanje

Hodanje je jednostavan, učinkovit način za ublažavanje stresa. Čak bolje, to se može obaviti kod kuće i u uredu. Ako imate stresan dan na poslu, uzmite pauzu. Krećite se po hodnicima, koračajte po stepenicama ili jednostavno otiđite do kupaonice. Odmaknite vaš um od zadatka koji radite i duboko dišite dok hodate da se opustite. Ako ste kod kuće, iziđite malo van i “napumpajte” srce malo. Pokušajte brzim tempom hodati oko bloka, njišite ruke kako biste potjerali pumpanje krvi. Šetnje prirodom i šumovitim područjima po teškom terenu su još bolji, vježbajte različite mišiće nogu trčanjem koje vas nosi daleko od pritisaka svakodnevnog života.

Pratite nas na društvenim mrežama

Ne budite sramežljivi, pridružite se Kako.hr zajednici, svaki dan naučite nešto novo i podijelite svoja znanja s drugima.