kako-se-osloboditi-i-rijesiti-stresa-i-negativne-energije-kako-hr

Kako se osloboditi i riješiti stresa i negativne energije

Vježba je izuzetno snažan osloboditelj od stresa. Ublažavanje napetosti mišića i ispuštanje endorfina, povećava energiju i duh. Međutim, nije uvijek jednostavno započeti. Pokušajte započeti jednostavnim vježbama ujutro i uklopiti vježbe u vaše svakodnevne aktivnosti, hodanje po uredu umjesto da zovete, podijelivši vrijeme ručka na pola kako biste otišli van i istegnuli mišiće kada su ukočeni.

1. Prakticiranje joge

Joga se izvodi u tisućama pozicijama i fokusirana je na istezanje, disanje i fleksibilnost, smirivanje živaca i ublažavanje bolova u mišićima. Počnite s pozicijom psa prema dole. Položite vaše ruke i stopala na pod i podignite kukove gore prema stropu, čineći izokrenuto slovo V. Noge trebaju biti ravne i kukovi široko razmaknuti, svih pet prstiju trebaju biti rašireni. Spustite glavu i gurajte ruke prema naprijed, pomičući kukove gore prema stropu. Koristite snagu vaših nogu kako biste pomicali kukove naprijed nazad. Ako osjećate napetost u određenom području, zadržite položaj najmanje 5 sekundi i onda nastavite. To je najbolje obaviti u tišini ili uz umirujući zvuk vode ili prirode koji daju osjećaj mira.

2. Iziđite na zrak

Mnogi od nas radije vježbaju u zatvorenim prostorima. Temperatura je savršena, susjedi ne gledaju, a vi možete ostati u svojim pidžamama. Međutim, sunčeva svjetlost i spokoj prirode smiruje um, kao i tijelo. Vježbajte radeći u vrtu, šećite oko bloka, igrajte se s djecom ili pokupite lišće. Natjerajte svoje srce da pumpa najmanje 15 minuta da bi obnovilo energiju i poboljšalo vaše raspoloženje.

3. Šetanje

Hodanje je jednostavan, učinkovit način za ublažavanje stresa. Čak bolje, to se može obaviti kod kuće i u uredu. Ako imate stresan dan na poslu, uzmite pauzu. Krećite se po hodnicima, koračajte po stepenicama ili jednostavno otiđite do kupaonice. Odmaknite vaš um od zadatka koji radite i duboko dišite dok hodate da se opustite. Ako ste kod kuće, iziđite malo van i “napumpajte” srce malo. Pokušajte brzim tempom hodati oko bloka, njišite ruke kako biste potjerali pumpanje krvi. Šetnje prirodom i šumovitim područjima po teškom terenu su još bolji, vježbajte različite mišiće nogu trčanjem koje vas nosi daleko od pritisaka svakodnevnog života.